avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... delegare atributii de audit intern intr-o primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

delegare atributii de audit intern intr-o primarie

Buna ziua.
Lucrez intr-o primarie dintr-o comuna de gradul III pe un post contractual.
As dori sa stiu daca prin dispozitie a primarului imi pot fi delegate si atributiile de audit intern.Mentionez ca am studii juridice si vechime in specialitate de 5 ani.
In cadrul organigramei avem prevazut un post de auditor care nu a fost ocupat niciodata din cauza salariului care este foarte mic.
Eu detin o alta functie in cadrul institutiei dar as vrea sa imi fie atribuite prin dispozitie a primarului si atributii pe audit.
Intrebarea mea este daca primarul imi poate delega prin dispozitie si atributii pe audit intern.
Multumesc
Delegarea atributiilor unui post unei alte persoane se considera cumul de functii , in sensul legii. Nu veti fi incadrat ca si auditor, insa raspunderea pentru actele semnate in baza atributiilor delegate va revine ca si cum ati fi ocupat postul in sine.
Cat despre sporul de CFP, exista pareri impartite: desi legea 330/2009 nu-l abroga in mod expres, AJPS-ul a considerat ca in 2010 poate fi acordat doar ca si suma compensatorie celor care il primeau in dec. 2009; nu au avizat acordarea lui ca spor nou dupa 01.01.2010 pe motiv ca legea 330/2009 precizeaza ca este singurul act normativ care reglementeaza drepturile salariale ale bugetarilor, iar CFP-ul se incadreaza in sintagma "legea abroga orice alte dispozitii contrare":(
Vorbiti despre auditul intern pe baza de ISO 9001???
Eu personal am delegate prin dispozitia primarului atributiile de RMC
( responsabil cu managementul calitatii) inca din 2007 dar nu mi s-a acordat nici un fel de spor la salariu.
Situatia mea este urmatoarea: Am studii superioare in administratie publica, studii de trei ani cu diploma de ,, geografia turismului,,, ECDL + o multime de perfectionari.Sunt functionar public (d-na contabila tot trage pe ici pe colo sa nu ma promoveze primarul in clasa in prezent fiind referent de specialitate) , am delegate atributiile de RMC, achizitii publice, administrator IT si pe functie sunt cu Integrarea Europeana la un salariu de 524 de lei cu 7 ani vechime. Credetima ca sunt la zi cu lucrul meu, de dimineata pana la ora 17,00 cateodata nu ma pot ridica de pe scaun. Dar nu am de ales intro-o comuna de rangul trei..... si la 50 de km de primul oras.
Deci nu luati asupra dvs. nici un fel de atributii benevol, pentru ca oricum nu merita.
ok, sa zicem ca se poate face un astfel de "artificiu" (doar traim in Romania) desi dupa parerea mea nu este corect. Compartimentul de audit public intern se constituie in subordinea directa a conducerii entitaii publice si, prin atributiile sale, nu trebuie sa fie implicat in elaborarea procedurilor de control intern, in Indeplinirea activitatilor pe care în mod potential le pot audita si nici în elaborarea si implementarea sistemelor de control intern al entităţilor publice.
Nu trebuie să li se încredinţeze misiuni de audit public intern în sectoarele de activitate în care aceştia au deţinut funcţii sau au fost implicaţi în alt mod In consecinta, nu veti putea audita activitatile pe care le desfasurati.
Auditul public intern se exercită asupra tuturor activităţilor desfăşurate într-o entitate publică, inclusiv asupra activităţilor entităţilor subordonate - deci volumul de munca si cunostintele necesare sunt destul de... mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de auditor nicolina01 nicolina01 Buna ziua, am si eu o intrebare:daca stie cineva care este sporul de auditor pentru o persoana incadrata la o unitate bugetara (primarie) pe post de ... (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)
Externalizare audit intern harnagea eridenta harnagea eridenta in conditiile cin se pune tot mai mult reducerea de personal si reducerea chelt.cu salarii de ce nu vrea min.de finante sa permita externalizarea activitatii ... (vezi toată discuția)