avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Am o intrebare. Cumnatul meu a cumparat acum 2 ani un laptop de la o firma si i-au stat ca giranti sotul meu si soacra mea. Insa cumnatul meu nici dupa 2 ani, desi contractul era pe un termen de 6 luni, nu si-a achitat datoria. Acum am primit acasa doua plicuri cum ca, daca cumnatul meu nu va achita restanta pe care o are vor trece la executarea silita. Intrebarea mea e daca se poate sa vina firma respectiva sa ia lucruri din casa noastra, lucruri ale sotului si ale soacrei, deoarece cumnatul meu nu are nimic trecut pe nume?
Asta este soarta girantului, plateste in locul titularului, cu posibilitate de actiune in regres pentru recuperare.
Bancile cauta intotdeauna calea cea mai rapida si mai sigura de recuperarea creantei.
Exact cum v a explicat si colegul meu, banca isi va recupera creanta de la giranti
Variantele in cazul executarii silite sunt variate, poprire pe venit, poprire pe cont, executare silita imobiliara ( pe imobil) sau mobiliara ( bunuri mobile).Varianta aleasa ramane exclusiv in sarcina creditorului, in acest caz al firmei respective.
Din pacate girantii isi asuma un risc in cazul acordului de gir., respectiv al neplatii cumparatorului.
In cazul dvs sunteti obligati in solidar cu cumnatul la plata datoriei. Solidaritatea instituita prin garantia oferita de catre dvs la achizitionare ofera creditorului posibilitatea sa pretinda plata intregii datorii la oricare dintre debitorii obligati in solidar. In consecinta, daca creditorul nu-si poate recupera creanta de la cumnatul dvs va trece la executarea obligatilor in solidar. Ulterior puteti intenta o actiune contra cumnatului, dar daca nu are nici un fel de bunuri de executat nu prea aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala andat andat Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un credit in derulare, girat de catre doua persoane (una decedata, una in viata). Creditul va avea in curand restanta ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca marr marr Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din ... (vezi toată discuția)