avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de leasing imposibil...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de leasing imposibil...

Buna ziua, tuturor!

Am o problema si anume: anul trecut am semnat un contract de leasing cu firma Sebastian Leasing (mentionez numele poate s-au mai lovit si altii) pentru un utilaj chinezesc. Aparatul a fost livrat dar livrat defect. Nu a putut fi pus in functiune.. aici apare marea problema.. in contractul de leasing e specificat ca un reprezentant al firmei de leasing trebuia sa fie de fata la teste si la primirea utilajului, dar nu au fost. Au semnat hartia (procesul verbal) de receptie si punere in functiune si am plecat doar eu cu hartia la bucuresti sa ridic utilajul. Tot in contract e specificat ca firma de leasing trebuia sa-mi ofere un GHID DE INTRETINERE si un MANUAL de utilizare, lucru pe care iarasi nu l-a facut... deci deja sunt primele 2 obligatii contractuale ale leasingului nerespectate. le-am zis ca e aparatul defect si nu am ce face cu el, au zis sa ma iau de gat cu furnizorul si nu cu ei. Am rezolvat-o cu furnizorul, am ajuns la un consens si am cazut de acord sa declaram contractul de vanzare-cumparare nul, dar firma de leasing nu e de acord, ci isi vrea banii cu orice pret. Deci eu imi indeplinesc obligatiile contractuale, am platit rate pe un aparat care nu functioneaza, nu s-au respectat conditii contractuale si inca o data sunt refuzat. Imi ramane doar instanta ca solutie. Motiv pentru care si mesajul asta.. as dori sa stiu cate sanse reale de castig am.. nu stiu exact dar m-am gandit ca asa ar fi logic.. ei au semnat actele acelea fiind absenti si cu buna stiinta ca vor fi absenti.. nu poate fi considerat fals intelectual si uz de fals? (uz de fals pentru ca se folosesc de acel act sa demonstreze ca eu am primit utilajul functional si ca daca nu merge e vina mea)

am pus acest mesaj si la dreptul comercial cat si la dreptul penal pentru ca am crezut ca e de competenta ambelor categorii...
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2007
stormcg, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:44, 14 Martie 2007
Problema este ca "penalul tine in loc civilul" (comercialul in speta) si-l tine asa de tare ca apucati sa platiti toata hardubaia de dat la gunoi pana atunci. Incercati sa rezolvati problema la instanta comerciala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de leasing imposibil... stormcg stormcg Buna ziua, tuturor! Am o problema si anume: anul trecut am semnat un contract de leasing cu firma Sebastian Leasing (mentionez numele poate s-au mai lovit ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala danivarga danivarga Daca intre doua firme a intervenit un contract pentru un aparat. Aducandu-se aparatul se semnat un proces verbal de punere in functiune mentionanduse in el ca ... (vezi toată discuția)
Ip furnizat banat, imposibilitatea de respectare a contractului MelisaVladescu MelisaVladescu Buna ziua, exista obligatie din partea furnizorului de servicii de internet sa aloce unui consumator, un serviciu perfect funcțional? Situație: client cu ... (vezi toată discuția)