avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... IP furnizat banat, imposibilitatea de respectare a ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

IP furnizat banat, imposibilitatea de respectare a contractului

Buna ziua,
exista obligatie din partea furnizorului de servicii de internet sa aloce unui consumator, un serviciu perfect funcțional?
Situație: client cu abonament de internet cu ip dinamic, ip-ul alocat clientului este banat pe cele mai importante site-uri ce stochează ip-urile cu risc ( baraccuda, etc), clientul nu își poate desfășura activitatea în mod normal avand in vedere faptul ca se lucreaza de acasă, clientul nu poate sa își îndeplinească obligatiile contractuale fata de clientul pentru care lucrează, în consecinta apar pierderile cauzate de imposibilitatea de a lucra de acasă.
In aceasta situație intreb:
- care este legea in care este specificata obligația furnizorilor de servicii de internet sa ofere un ip care nu este banat
- in ce măsură se poate verifica faptul ca ip-ul era deja banat la momentul alocării
- ce masuri se pot lua , cum se poate rezilia contractul și cere daune ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 08:38, 8 Februarie 2021
De obicei in Termenii de utilizare sau Conditiile generale este specificat ca prin internetul pentru uz casnic abonatul nu are dreptul sa execute servicii comerciale (adica nu are dreptul sa-l foloseasca pentru a face profit). Cine nu e de acord cu asta, trebuie sa cumpere abonament de internet comercial (pentru firme), la care pentru orice perioada de a nu-l putea folosi sau de alte defecte primeste compensatii de la provider, iar service-ul in caz de probleme de folosire este ultrarapid.

Deci: ca utilizator casnic nu poate emite pretentii pe tema asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ip meu folosit de altcineva  A ionel A ionel va rog sa-mi raspudeti si mie la urmatoarea problema: Am fost chemat la scoala unde invata copii mei intrucat sa constatat ca de pe calculatorul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Poate fi identificat expeditorul unor mesaje electronice? camycalin camycalin Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la e-mail meu! o persoana a folosit calculatorul meu si-a facut cont de e-mail si a trimis unor persoane mai ... (vezi toată discuția)
Desfasurator siteuri de la furnizorul de internet TudorMuntean TudorMuntean Buna ziua! Am nevoie sa aflu cum pot obtine un desfasurator pentru anii 2009-2010 de la furnizorul de internet in ceea ce priveste siteurile accesate. ... (vezi toată discuția)