avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... ip meu folosit de altcineva
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

ip meu folosit de altcineva

va rog sa-mi raspudeti si mie la urmatoarea problema:
Am fost chemat la scoala unde invata copii mei intrucat sa constatat ca de pe calculatorul meu a fost trimis un comentariu plin de injuraturi la adresa unui cadru didacti al scolii. Mentionez ca ,in ziua respectiva copii mei nu se aflau acasa , exista posibilitatea ca , calculatorul sa fi fost deshis la acea ora dar nu avea cine sa posteze un astfel de comentariu.cum pot afla cine a postat comentariu si cum pot proba intrucat copii mei au fost amenintati cu exmatricularea . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ddani , utilizator 00:52, 25 Mai 2011
Cum v-a probat scoala ca e vorba de IPul dumneavoastra? Intr-adevar, exista multiple cazuri in care acelasi IP este acordat de ISP altor utilizatori (IP dinamic). Daca nu v-a probat, negati acest lucru si cereti proba.

Nu va pot exmatricula copiii fara motive serioase (de exemplu daca au recunoscut si au o istorie de asemenea comportamente). Si nu ii pot exmatricula pe toti (cat copii aveti), trebuie identificata persoana pentru a aplica sanctiuni.
pe site-ul scolii copii mei(2)au facut niste comentarii in perioada olimpiadelor ,comentarii la care sub numele userului apare ip (date care pot fi vazute doar de administrator site) .Pe langa aceste comentarii apare si unul cu injuraturi avand alt nume user dar cu acelasi ip ca al meu ,de unde sa dedus ca a fost facut de pe calculatorul meu ceea ce e incorect . nu stiu cum sa putut face asta?
faceti o plangere penala , o depuneti la politie si solicitati o expertiza IT care poate dovedi ca nu de pe calculatorul dvs s-a transmis textul si va puteti folosi la scoala de aceasta expertiza
Domnule A Ionel din exprienta mea in domeniu va pot spune ca IP-ul este dimanic la persoanele fizice.De IP static beneficiaza doar persoanele juridice pentru ca au nevoie de pastrarea datelor in serverul firmei de internet.In acest sens discutati pentru inceput cu firma care va furnizeaza servicii de internet unde faceti o sesizare scrisa si le povestiti cele intamplate iar ei va vor indruma ce este de facut eventual, va pot da o solutie (o proba concludenta in speta)pe care sa o prezentati scolii.Acesta este primul demers care trebuie sa-l faceti:va sfatuiti cu firma ce ofera serviciile de internet.Ca sfat pentru viitor:sa aveti o parola pe calculator si aveti grija cine vine sa va faca reparatii la calculator pentru ca, acele persoane specializate in IT va pot fura datele personale si ulterior puteti constata ca vi se fura fisiere (in cazul in care aveti fisiere valoroase)
D-nul Ionel, in functie de providerul de internet puteti afla ce IP ati avut alocat la un moment dat. Am avut internet de la UPC, au fost perioade bune in care am avut alocat acelasi IP, modem-ul poate fi accesat in general cu adresa 192.168.100.1, cu putin noroc se poate sa aveti acelasi IP de o buna bucata de timp. Acum am internet de la RDS, prin Digicare se pot vedea conexiunile / IP-urile alocate in ultimele 4 luni. Puteti eventual sa faceti o cerere provider-ului de internet sa va spuna ce IP ati avut alocat la momentul in care a fost postat comentariul - problema.

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine mi-a spart adresa de email mecorina mecorina am avut emaiul spart si as dori sa stiu cine a facut acest lucru iar daca depun o plangere la politie posibil sa mi se ceara licenta pe programe corect? (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de ceva daca am comentat poza unui profesor publicata pe net de un coleg? ContSters231669 ContSters231669 buna....eu sunt elev in clasa a 11-zecea,si am urmatoarea problema: unul dintre colegii mei a facut o poza in timpul unei ore de curs la un profesor,aceasta ... (vezi toată discuția)