avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi acuzat de ceva daca am comentat poza unui ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi acuzat de ceva daca am comentat poza unui profesor publicata pe net de un coleg?

buna....eu sunt elev in clasa a 11-zecea,si am urmatoarea problema: unul dintre colegii mei a facut o poza in timpul unei ore de curs la un profesor,aceasta poza fiind postata pe facebook.Eu am postat niste comentarii probabil putin jicnitoarea aduse profesorului,iar acesta a aflat de acea poza si comentarii.Conform regulamentului orcarei scoli pe acel coleg cu poza i-a cerut exmatricularea,iar pe mine m-a amenintat ca o sa faca plangere la comisie si penal pentru comentarile aduse la poza....motiv agresiune sau ceva in genu....poate face asa ceva? sau poate sa ma acuze de ceva?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 12:45, 3 Decembrie 2011
Penal nu are ce sa va faca. La nivelul scolii poate cere o sanctiune iar pe civil ar putea cere daune morale.
Depinde ce fel de comentariu ati facut la adresa profesorului.
Pe partea penala nu se cerceteaza agresiunea verbala , doar cea fizica si nu este cazul aici.
In civil ma indoiesc ca vrea sa va dea in judecata pentru prejudicii de imagine sau insulte, mai ales ca sunteti si minor (banuiesc).
Cred ca doar sanctiuni din partea scolii veti primi.
Va recomand ca pe viitor sa evitati comentariile rautacioase la adresa profesorilor, chiar daca acestia nu va sunt pe plac, este mai bine pt dvs.
daca imi scade nota la purtare consiliul scolii,desi incidentul s-a produs in afara scolii iar eu am lasat un comentariu de genu "ai uitat sa etichetezi slitul profei"(fara o injuratura sau jicnire asa mare),pe facebook ce nu are legatura cu scoala sau incinta ei, pot sa fac o plangere sau ceva? ...

ma scuzati ca va stresez cu intrebari de acestea dar sunt umpic cam speriat ca profesoara mi-a cerut in consiliu nota scazuta pana la 4,desi cred ca se ajunge pana la 7-8 doar...
Are legatura cu scoala. Tu esti elev, el e profesor.

O mica invatatura de minte pentru situatii viitoare.
@ano24- Daca tu consideri ca ai fost sau vei fi nedreptatit sau prea aspru pedepsit pentru comentariile tale pe acel site de socializare, poti doar sa iti exprimi aceste nemultumiri directorului scolii, insa ti-as recomanda sa arati faptul ca iti pare rau pentru cele intamplate poate in acest fel sanctiunea nu va fi asa mare.Incearca sa stai de vorba cu profesorul respectiv, poate va intelege ca a fost doar o copilarie pe care o regreti si care nu se va repeta in viitor.
Iar ca o parere personala, pot sa-ti spun ca tu, fiind elev, trebuie sa respecti profesorii si in afara orelor scolare, de asemenea si in cadrul unor activitati in afara scolii. Iti dau un exemplu: se poate ca tu sa intalnesti intr-un local din oras un anumit profesor din scoala ta, in timpul liber(la o cafenea, club).Faptul ca nu sunteti nici unul dintre voi in incinta scolii nu-ti da dreptul sa nu-l respecti sau sa-l tratezi ca pe orice coleg de-al tau, sau sa-i vorbesti ca unui prieten, intelegi? Pentru ca in orice situatie....tot profesorul tau ramane, chiar si pe site-urile de socializare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As putea fi dat in judecata pentru un com șters? Danut8523 Danut8523 Bună ziua! As putea fi dat in judecata daca am lăsat un comentariu la o postare , care făcea referire la agresiunea unui profesor de către un elev. ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Acuzat de denigrarea scolii tonyghi tonyghi Bună ziua! Ieri, după ce am avut un incident neplăcut în școală, am ales să îmi exprim o opinie vizavi de ce se întâmplă în școala, pe o rețea de ... (vezi toată discuția)