avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cum pot afla cine mi-a spart adresa de email
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cum pot afla cine mi-a spart adresa de email

am avut emaiul spart si as dori sa stiu cine a facut acest lucru iar daca depun o plangere la politie posibil sa mi se ceara licenta pe programe corect?
Cel mai recent răspuns: mecorina , utilizator 18:49, 18 Ianuarie 2011
Daca mailul este pe yahoo sau pe un provider de acest gen (gmail samd), nu aveti absolut nicio sansa sa aflati cine v-a spart mailul, decat daca persoana respectiva o sa recunoasca. Sau daca ati avut instalat pe computer un soft de inregistrare a comenzilor, iar spargatorul a scris numele lui :-)
In cazul in care casuta este hostata pe un provider local, se poate face o sesizare catre acesta. Ei au la dispozitie baza de date cu logarile, stiu IP-ul (adresa) de unde s-a logat cineva, chiar si dumneavoastra, ca sa verifice mailul acela. Sunt multe metode prin care IP-ul poate fi, insa, ascuns sau prin care sa fie pacalit serverul care inregistreaza aceste logari, si in plus, chiar daca se gaseste IP-ul raufacatorului, urmeaza ca politia sa convinga un hudecator ca este o problema grava la mijloc, iar judecatorul sa accepte o perchezitie, in sensul cercetarii computerelor persoanei banuite.
Mai apare insa o problema - mailurile sunt stocate pe unitati hard care se afla in alte state, de pilda yahoo are stocaje in SUA si cateva zeci de alte state, informatiile de la utilizatori (mailurile) fiind deseori plimbate dintr-o parte in alta, in functie de trafic. Mailurile in sine nu sunt proprietatea utilizatorului, deci a mea sau a dumneavoastra, deoarece este un serviciu gratuit, gazduit pe computerul altuia (al firmei respective). Daca, in schimb, aveati mailutile (copii ale acestora) stocate pe computerul dumneavoastra, problema se schimba, aici este proprietatea dumneavoastra si este normal sa se considere ca cineva, daca obtine in mod fraudulos acces la acea informatie, v-a afectat proprietatea.

Fara sa vreau sa va descurajez, este bine sa folositi o parola cat mai complexa si sa intelegeti ca internetul este un ocean plin cu rechini. Un computer poate fi "spart"relativ usor de cineva care nu are alta preocupare mai buna, si lucrul acesta poate fi facut si din Botswana, nu neaparat de aici, din Romania. Daca aveti date foarte personale, stocati-le pe un mediu care nu are nicio legatura cu internetul, un computer pe care nu il conectati niciodata la internet. Si chiar si asa, exista metode de a fi citite acele date, care sunt la dispozitia unor agentii, sa le spunem asa, mai dotate din punct de vedere tehnologic.

Ramane hartia si seiful... sau memoria personala. Asta e lumea in care traim, doamna.
va multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Conturi yahoo messenger sparte viorel2010 viorel2010 Am si eu o problema mai complicata deoarece de la un simplu joc (triburile) s-a mers mult mai departe, spargere de adrese de mail si infractiunea de alterare a ... (vezi toată discuția)
Parola de yahoo furata alinarms alinarms mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc. (vezi toată discuția)