avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intrepridere familiala - locatie in alta localitate ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intrepridere familiala - locatie in alta localitate decat cea de domiciliu...

Se poate infiinta o intreprindere familiala folosind o locatie inchiriata in alta localitate decit cea unde asociatii au domiciliul stabil?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinutza9 , utilizator 10:28, 11 Mai 2010
DA:
Ordonanţă de urgenţă nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, prevede:
ART. 8 (1) Pot desfăşura activităţi economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:
c) au un sediu profesional declarat conform art. 9 alin. (2);
Art.9 (2) Pentru stabilirea sediului profesional este necesar ca PFA, titularul întreprinderii individuale sau oricare membru al întreprinderii familiale, de la caz la caz, să deţină un drept de folosinţă asupra imobilului la adresa căruia acesta este declarat.
ART. 10 (1) Cererea de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării se depune la registrul comerţului de pe lângă tribunalul din judeţul în care solicitantul îşi stabileşte sediul profesional.
Multumesc pentru raspuns.Doresc sa infiintez o intreprindere familiala cu activitate imobiliara.Am studii superioare in domeniul electric si 25 ani de munca dovediti prin carte de munca.
Pot infiinta o intreprindere familiala cu activitate imobiliara fara sa am o diploma in acest domeniu, avind in vedere ca unul din membrii intreprinderii familiale cu studii medii,are experienta in activitatea imobiliara de mai multi ani insa nu o poate dovedi cu carte de munca?
Daca o intreprindere familiala are ca obiect de activitate masaj terapeutic-reflexoterapie, care este codul CAEN la care poate fi incadrata, activitatea nefiind una de infrumusetare ci mai degraba una de intretinere a sanatatii.In aceasta situatie la infiintare se mai plateste taxa de mediu?Pentru aceasta activitate este nevoie de casa de marcat?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
alinutza9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau if - conditii pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul... alinutza9 alinutza9 Doresc sa infiintez un PFA sau IF cu 3 profiluri: coafura, masaj si imobiliar.Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul? Ma refer ... (vezi toată discuția)
Pfa - caen pentru masaj medical s.a. elena310533 elena310533 Va rog sa ma informati ce incadrare CAEN imi trebuie pentru a ma intregistra ca PFA, pentru urmatorele activitatie, pe care vreau sa la desfasor la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala darabontcsilla darabontcsilla Buna ziua, as dori sa stiu, daca o intrep. individ. obligatoriuare numele persoanei, care o infiinteaza, sau, poate avea optiuni, ca si o firma tip srl. ... (vezi toată discuția)