avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... publicare situatii financiare de catre ONG de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

publicare situatii financiare de catre ONG de utilitate publica

Buna ziua,
Sunt angajata la o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara , recunoscuta ca fiind de utilitate publica prin efectul legii 51/2006.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa depun extrasul situatiilor financiare la Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor, dat fiindca nu sunt infiintata dupa OG 26; si exista un articol in OG 26 care spune ca asociatiile si fundatiile infiintate dupa alte legi nu aplica acea obligatie de a depune extrasul situatiilor financare.
Va multumesc mult pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:33, 5 Mai 2010
Potrivit Legii contabilităţii, asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile patronale şi celelalte organizaţii cu caracter obştesc, cultele religioase, partidele politice, precum şi alte asemenea unităţi cu personalitate juridică, înfiinţate în scopul desfăşurării de activităţi fără scop patrimonial, au obligaţia să întocmească situaţii financiare anuale conform reglementărilor contabile aplicabile (O.M.F.P. nr. 1969/2007), în formatul prevăzut de aceste reglementări.

Asociaţiile, fundaţiile sau alte organizaţii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizaţiile sindicale, cultele religioase, precum şi altele asemenea înfiinţate în baza unor legi speciale întocmesc situaţiile financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2009 în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 1.969/2007 şi le depun la unităţile teritoriale ale MFP în termen de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv 30 aprilie 2010.
Am depus situatiile financiare la MFP, dar mai am obligatia de a depune extrasul situatiilor financiare si la Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor?
Sunt cam pisaloaga, dar vreau sa ma conving ca e bine.
Multumesc din nou.
Da.
Va rog sa-mi argumentati un pic.
Multumesc.
Nu se depune asa ceva la Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor.

Alte discuții în legătură

Bilant anairam_unid anairam_unid Buna ziua Care este termenul de depunere al bilantului de la 31.12.2010? (vezi toată discuția)
Termen bilant rodia rodia S-a modificat termenul de depunere a bilantului pt.2009? Nu este de 150 zile de la incheierea ex.fin.(pt.un SRL).? Am auzit niste zvonuri cum ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea unui sindicat acilutim acilutim contabilitatea unui sindicat se tine in partida simpla sau dubla? (vezi toată discuția)