avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna asistent personal

sunt asistent personal al copilului meu cu program nonstop ,cum se calculeaza concediul de odihna? parerea mea este ;din moment ce eu lucrez non stop, este normal sa iau salariul intreg plus banii pe concediu ? deoarece eu lucrez in continuare ,si nu pot sa spun ,eu sunt in concediu . ar mai fi o problema ,timp de 16 ani nu am luat concediu de odihna ,deoarece nu am stiut ,iar primarul din comuna nu ma informat , am inteles ca acel drept (indemnizatia de concediu )o pot recupera numai in instanta ? pai sa va spun , primarul din comuna letca-noua jud. giurgiu ,este var cu un procuror din giurgiu ,,,va dati seama cat am sa castig ,o lupta cu morile de vant .ce sa mai spun ca de doi ani stau in acelasi salariu 460 ron.ce parere aveti? azi am sunat la itm giurgiu sa mi-a spus ca salariul de insotitor este de 705 brut,si mi-a mai spus ca sporul de vechime este deja in acel salariu ,,,,,,,,,,,,,,se poate ?//parerea mea ca nu este ,acei cinsprezece la suta se calculeaza la salariul net
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 22:32, 3 Mai 2010
Puteti castiga in instanta plata contravalorii concediului de odihna neefectuat din anii precedenti . Pt anul in curs solicitati acordarea platii acestuia prin cerere scrisa adresata primariei . Puteti sesiza ITM-ul cu privire la nerespectarea legislatiei in domeniu .
Incepand cu 01.01.2010 salariul minim brut in sectorul bugetar este de 705 . Daca la salariul de baza avut in luna decembrie 2009 adaugati sporul de vechime aferent si va iese sub 705 atunci incadrarea la 705 lei este corecta , daca va da o valoarea mai mare atunci vi s-a calculat gresit salariul . In salariul de baza intra si sporul de vechime conform prevederilor legii nr. 330/2009 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime la noua lege a salarizarii cozma2000 cozma2000 Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)
Salariu Irinelpp Irinelpp Hristos a inviat! In luna decembrie am avut salariu net 1000 RON la un salariu de 672 RON. Prin taierea sporului de tinuta si de hrana dar prin introducerea ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)