avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloc fix sau obiect de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloc fix sau obiect de inventar

Buna seara!

Am si eu o intrebare. In septembrie 2009 am achzitionat un laptop in valoare de 1600. L-am inregistrat pe 303, deoarece are valoare mai mica de 1800, dar nu stiu daca era mai corect sa-l inregsitrez pe 214. Sunt corecte ambele variante?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: casanova , utilizator 09:56, 4 Mai 2010
este corect cum l-ati inregistrat pe 303 , avand o valoare mai mica decat limita stabilita de lege!
este bine 303 pt ca nu este mijloc fix
~ Conținut șters la cerere ~
MULTUMESC
Ordinul 3055 cu aplicabilitate din anul 2010 mentioneaza cazuri distincte :
a) daca ati cumparat laptopul cu licentele incluse in pret este corect
b) daca ati cumparat licentele de Windows si Office separat se pot adauga valorii de 1.600 lei si poate devenii mijloc fix

72. _
(1) O imobilizare necorporală este un activ identificabil, nemonetar, fără suport material şi deţinut pentru utilizare în procesul de producţie sau furnizare de bunuri sau servicii, pentru a fi închiriat terţilor sau pentru scopuri administrative.
(4) Anumite imobilizări necorporale pot fi păstrate în sau pe un obiect fizic, cum ar fi un compact-disc (în cazul unui software), documentaţie legală (în cazul unei licenţe sau al unui brevet) sau peliculă. Pentru a stabili dacă o imobilizare care încorporează atât elemente corporale, cât şi necorporale ar trebui tratată ca imobilizare corporală sau ca imobilizare necorporală, o entitate evaluează care element este mai semnificativ. De exemplu, software-ul pentru un utilaj computerizat care nu poate opera fără acel software specific se include în valoarea acelei imobilizări corporale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sistemul de operare al unui computer. Atunci când software-ul nu este parte integrantă a hardware-ului respectiv, software-ul este tratat ca imobilizare necorporală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizare mijloc fix cateldestept cateldestept La un calculator (mijloc fix), neamortizat complet, am realizat o modernizare prin adaugarea unei unitati de memorie si instalarea unei licente Windows 7. Cum ... (vezi toată discuția)
Licente software! floribell floribell Ajutor urgent! In ce grupa din mijloace fixe se incadreaza licentele software ! (vezi toată discuția)
Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)