avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PROBLEME CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PROBLEME CASCO

Buna seara,

Numele meu este Stefan, si am avut astazi o problema controversata.
Am fost sa fac azi un Test Drive cu Hyundai IX35 (SUV).
Pe contractul de test-drive, scria urmatoarele, pe langa regulile clasice: In cazul unui accident din vina conducatorului auto, acesta va suporta plata reinnoirii politei CASCO.
Din cate stiu, pentru masinile de Test Drive, exista un CASCO special, net superior masinilior normale.
Am intrebat insotitorul de drum, daca pot scoate masina pe un drum mai accidentat, intrucat, modelul anterior avea suspensiile foarte zgomotoase, raspunsul fiind absolut afrimativ. La viteza de 25 km/h ( si cred ca sunt generos) am atins cu scutul motor un damb greu vizibil de pamant si piatra. In urma impactului se pare ca as fi strambat cadrul motor ; ceea ce mi se pare de domeniul SF-ului avand in vedere ca era foarte putin zgariat (scutul de plastic), iar dambul despre care vorbesc nu depasea 14-15 cm in inaltime.
Insotitorul de drum mi-a spus ca daca eu nu voi achita, plata va fi suprtata de el.

Deci, intrebarea este...sunt obligat sa platesc ceva ce nu s-a intamplat din vina mea?
Este legal sa folosesti o masina de Test-Drive fara un CASCO potrivit ?
Pentru ca pana la urma nu este problema mea (a clientului) ca tu (compania) nu ai vrut sa cheltui banii pe CASCO-ul adecvat.

NU am fost avertizat ca masina este totusi joasa.
NU am fost avetizat ca masina are scut de plastic.
MI S-A PERMIS fara ezitare sa intru pe acel drum.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: g3t_burn , utilizator 12:42, 6 Mai 2010
In mod normal, masinile pregatite pt. un astfel de test trebuie asigurate pt astfel de riscuri. Nu clientul trebuie sa plateasca. Eu zic sa mai cititi contractul si sa vedeti ce prevede. Ceva nu e in regula cu acel contract. Si apoi un SUV pt astfel de drumuri este construit, ca pt. drumuri obisnuite avem destule. Nu cumva masina a fost avariata mai inainte si doar va astepta pe dv. ca sa cadeti in plasa? In cercati sa stati de vorba cu acel insotitor care se pare ca apeleaza la sentimentalismul si bunacuviinta dv, nu va lasati pacalit.
Va multumesc mult pentru raspuns. Acum incep sa imi recapat increderea.

Masina avea 1300 km. Deci era aproape noua. Dupa impact, au inceput sa se auda niste zgomote ciudate, care inainte nu se auzeau. Dar tind sa cred ca nu am facut decat sa redeschid o carpitura. In cazul in care voi apela la justitie, sa inteleg ca am vreo sansa?
Depinde foarte mult de conditiile contractului pe care l-ati semnat inainte de a pleca la drum cat si de constatarea avariilor.
Ar fi foarte intelept sa va luati un expert tehnic consilier impreuna cu care sa participati la constatarea daunelor produse pentru a nu va trezi cu surprize cand eventual se va ajunge in instanta. Fotografiati, cu cat mai multe detalii, configuratia locului unde s-a produs incidentul.
Va mai spun ca la astfel de teste exista un traseu prestabilit pe care erau obligati sa vi-l aduca la cunostinta. Eu raman la parerea mea ca era pregatita sa cada cineva in plasa. Este totusi un SUV, anume proiectat sa infrunte drumuri grele nu sa cedeze la primul hop. Inaintea testului vi s-a facut instructajul cu privire la masina? Simai sunt si alte conditii pe care trebuiau sa le verifice cei care v-au lasat sa conduceti masina. Repet: nu va lasati pacalit. Daca ajungeti in instanta folositi-va de ideile pe care vi le-am dat. Succes!
Exact. Pe contract scria ca testul se va efectua numai pe drumurile nationale. Nu mi s-a facut nici un fel de instructaj in acest sens. Insotitorul de drum, se pare ca a avut de sufeit, si a fost sanctionat. Acum mi-au zis ca daca achizitionez o masina din grupul lor (Hyundai, Subaru, Suzuky, Jaguar, Land-rover) incidentul este uitat.
Insotitorul de drum, mi-a aruncat o pastila cum ca nu ar mai exista reinoirea politei de asigurare. Asigurarea este facuta la Grupama...sau ceva de genul. Cu toate acestea, oamenii se pare ca insista puternic asupra faptului ca sunt bun de plata. Pagubele se ridica la 1300 E. Momentan inca nu stiu cat voi plati, cat inseamna reintregirea, dar personal nu am de gand, din principiu, sa le dau nici macar 1 Ron.

Deci, pana la urma, mai exista sau nu mai exista termenul de reintregire polita casco? Pentru ca daca nu mai exista, atunci contractul semnat este egal cu zero.

Sincere multumiri pentru ajutorul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
g3t_burn, utilizator

Alte discuții în legătură

Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)
Plata fransiza la casco - dauna prin regres rca gabi_celt gabi_celt Masina mi-a fost lovita de un cetatean care are RCA la Carpatica. Eu am CASCO la Omniasig. Dorind sa deschid dosarul de dauna prin CASCO ca mai apoi sa se ... (vezi toată discuția)
Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)