avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat dureaza pana primesc decizia de la proces acasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat dureaza pana primesc decizia de la proces acasa

Pe 30.03.2010 am castigat un proces cu solutie irevocabila fiind la recurs(o revedicare imobiliara asupra unui mic teren arabil). Vreau sa stiu care este termenul in care primesc acasa hotararea. Pot considera 15 zile pana ajunge si inca 15 in caz ca mai vrea sa faca recurs la curtea de apel(desi a pierdut deja primele 2 runde si ultima e irevocabila) => 30 zile insa suntem pe 03.05 deci au trecut mai mult de 34 de zile si nu am primit hotararea.

De ce ma stresez?
Fiindca pe 15 mai e termenul limita de depunere/identificare a declaratiilor pentru APIA pt anul viitor si nu voi primi acea suma desi mica insa vitala.

Asadar care este acest termen si dc a trecut cum sa urgentez lucrurile dc am aceasta posibilitate?
Cel mai recent răspuns: Babi12 , utilizator 20:05, 24 Septembrie 2018
Termenul este de 30 zile
Nu aveti posibilitatea sa urgentati redactarea si comunicarea hotararii,aceste etape legale,fiind conditionate de cronologia cauzelor,complexitatea,urgentele ,si alti factori independenti de vointa justitiabililor
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ynocentta, utilizator
de la pronuntare in 30 de zile ar treb sa primiti comunicarea,dar uneori se mai intarzie...,faceti cerere de urgentare a redactarii
Termenul de redactare al unei hotarari civile este de 30 de zile de la data pronuntarii, insa acest termen este depasit de multe ori datorita volumului mare de dosare pe care instantele il au spre solutionare. Dupa depasirea termenului, puteti formula o cerere prin care sa solicitati redactarea acesteia si comunicarea ei.Inteleg ca v-ati judecat in recurs, deci in principiu potrivit ultimei modificari a legii taxelor de timbru hotararile din recurs se comunica si ele, insa din observatiile mele personale am constat ca instantele nu respecta aceasta noua dispozitie a legii, asa ca este bine sa va interesati direct la arhiva instantei daca hotararea a fost redactata .
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
daca stati sa asteptati acasa (desi legal asa ar fi vorba)...asteptati degeaba... Pt urgenta d-vs din 15 mai 2010...fuga la instanta si luati certificat de grefa cum ca ati castigat ! depuneti acel certificat de grefa dupa minuta la Apia pana in 15 mai !
daca gresesc, rog coforumistii sa ma corecteze!
succes !
Hotararea din recurs nu se comunica !

Alte discuții în legătură

Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Nu am primit decizia finala in urma unui proces. ce pot sa fac? costel_popovici costel_popovici In luna aprilie s-a incheiat un proces in care am fost parte. De pe site-ul judecatoriei Ploiesti, unde a avut loc procesul, am vazut decizia (care e ok pentru ... (vezi toată discuția)