avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TRANSFER IN CADRUL ACELEIASI INSTITUTII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TRANSFER IN CADRUL ACELEIASI INSTITUTII

Cand si ce pasi trebuie sa urmeze un angajat cu studii medii pentru a se transfera pe acelasi post (referent) in aceeasi institutie, in locul unui coleg care si-a depus cerere pentru iesirea anticipata la pensie? Ambele posturi sunt pentru studii medii insa cel care vrea sa iasa la pensie are studii superioare SI SALARIUL MAI MARE DECAT CEL CU STUDII MEDII. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters134600, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 09:36, 4 Mai 2010
Cerere de transfer (de pe un post pe altul) depusa la secretariatul unitatii sau serviciul organizare,personal-salarizare, ,in luna in care se va face iesirea iesirea la pensie al colegului.
Formulati o cerere catre conducatorul unitatii.
Dar atentie! Faptul ca salariatul care se pensioneaza are salariu mai mare nu inseamna ca si dvs veti beneficia de salariul acela.
Se poate intampla ca doar sa schimbati locul de munca, nu si salariul.
Tocmai, vreau sa ma transfer pentru a avea salariul acelui coleg, deoarece cand am revenit din CIC nu mi-au adus salariul la acelasi nivel cu acest coleg ci mi-au dat acelasi salariu din 2007 cand am intrat in concediu. Deci, asta ar fi fost o portita pt.mine sa pot lua salariul care mi se cuvine de fapt ....
Este o portita teoretica.
Indiferent de locul de munca pe care il veti ocupa, salariul dvs va trebui sa se incadreze tot in grila de salarizare aprobata de Legea 330.
Poate se poate discuta cu conducatorul unitatii si "negocia" ca aceasta schimbare de loc de munca sa va avantajeze si financiar, adica sa va plaseze pe o treapa superioara de salarizare la categoria de studii. Dar salariu de studii superioare nu veti primi daca dvs aveti studii medii. Legea nu permite.
Colegul care vrea sa iasa la pensie este salarizat ca si cum ar avea studii medii, nicidecum studii superioare ...... Ce pot face in situatia asta?

Alte discuții în legătură

Discriminare cim cu timp partial ionii ionii Buna ziua Am nevoi de ajutor –voi relata pe scurt situatia In cadrul firmei unde lucrez s-a negociat un nou CCM la nivel de unitate si o noua grila de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul salariului mayuk27 mayuk27 Sunt contabil la o primarie cu studii superioare de lunga durata (consilier asistent II), vechime 10 ani în campul muncii, 2 ani vechime în contabilitate, si ... (vezi toată discuția)
Promovarea in treapta superioara de salarizare liliana1111 liliana1111 Implinesc 2 ani de cand functionez ca bibliotecar comunal treapta II M.Am studii superioare de scurta durata,dar nu in domeniul aferent,si nici cursuri de ... (vezi toată discuția)