buna ziua
am o nedumerire am studiat normele de aplicare a programului prima casa 1 si 2 si nu am gasit nicaiunde reglementat ca ar exista aceasta conditie obligatorie.
eu sunt intr-o asemenea speta parte directa, in sensul ca sora mea mi-a facut o imputernicire pentru semnare acte ce deriva din achizitionarea unui imobil dar brd nu doreste sa semneze decat cu ea. nu stiu ce e de facut in aceasta situatie pt ca sora mea risca sa piarda jobul pe care il are in italia.
am facut un memoriu catre brd dar acestia nu cred ca sunt dispusi sa accepte iar precontractul expira in 07.06.2010 si nici in acest moment nu avem semnat contractul decredit.
astept un sfat din partea dvs.
multumesc
o zi buna
Probabil ca imputernicirea este facuta in general pt un imobil. Dupa parerea mea trebuie facuta o imputernicire pt imobilul respectiv (adresa, numar carte funciara) pt a fi valabila si neaparat autentificata la un notar. Daca sora Dvs este in Italia, poate sa faca acolo o imputernicire la notar si dvs veti traduce la un traducator autorizat.
Inainte ce faceti demersuri sa va interesati mai bine la banca, ca de ce nu accepta acea imputernicire si eventual sa va dea un model cum ar trebuie sa arate.