avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara blocata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara blocata

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta.

Sunt in porcesul de cumparare al unui apartament. Problema este ca proprietarul ma cam plimba cu cartea funciara.
Adica de vreo 2 sapmtani spune ca tre sa iasa, iar acum mai nou, mi-a zis ca, cartea funciara este blocata pt 30 de zile doarece a mai incercat un unchi care are imputernicire sa scoata cartea funciara aceasta blocandu-se doarece au fost 2 cereri simultane.
Eu sincer nu prea cred. Mi se pare vrajeala ca sa fiu sincer.

Este posibil asa ceva ?

Mentionez ca nu am facut niciun precontract nimic, cartea funciare folosindu-ne la incheierea precontractului.

Va multumesc anticipat!

Stima.
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 09:14, 24 Octombrie 2012
oricine are nevoie de un Extras de C.F, poate depune o cerere+plata taxei corespunzătoare și o va obține și în câte exemplare are nevoie, chiar odată mai multe persoane solicitând același Extras de CF. de pe o singură C.F.Acel proprietar doar ”trage de timp” pt. alt interes obscur.
Mentionez ca nu am facut niciun precontract nimic, cartea funciare folosindu-ne la incheierea precontractului.

Atentie CF are valabilitate scurta de 10 zile si nu va trebuie pentru precontract, trebuie doar la semnarea contractului.
Asa m-am gandit si eu ca trage de timp. Oricum nu cred ca e proprietar, e agentie si a pus-o ca e proprietar si comisionul il are bagat in pretul apartamentului.
Probabil este vreun 'conflict' intre agentie si adevaratul proprietar si vor sa ma tina agatat pana la solutionarea lui.
Din ce m-am interesat si eu, niciun act nu poate fi intarziat pana la 30 de zile din motive ca s-ar fi solicitat simultan.

Daca mai are cineva vreo idee e bine venita.

Va multumesc pt raspunsuri!

@thran Trebuie si la precontract doarece precontractul presupune niste bani in avans, si n-ai vrea sa te trezesti ca apartamentul e gajat sau mai stiu eu ce si sa stai sa tragi de banii dati avans.
Cartea funciara este blocata 10 zile nu se poata cere simultan doua extrase de doua persoane separate.....si trebuie si la pre contract pt ca tb. Notat la cartea funciara fiind o sarcina.
Deci in concluzei e vrajeala sa nu? Adica cartea funciara o pot solicita 3-4 persoane spre exemplu fara ca ea sa se 'blocheze' pt 20-30 zile?

Alte discuții în legătură

Cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ce inscrieir in sarcini? victoria armina victoria armina doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Problema fondul de garantare prima casa iv Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema pe care am intampinat-o la fondul de garantare. Incerc sa obtin un credit prin prima casa de la BRD. ... (vezi toată discuția)