avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ce inscrieir in sarcini?

doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau autoritati...
va rog am nevoie de o minte sclipitoare ''un geniu '' in acest subiect!X-(X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters152499 , utilizator 11:17, 11 Iunie 2010
pai nu prea aveti cum!
daca se doreste notarea unui litigiu, acest lucru se va realiza.
mai bine ne spuneti exact ce doriti sa obtineti.
poate va putem da un raspuns mai pertinent.
Carte ramane blocata max 5 zile - de cand un notar a scos un extras pentru intocmire de acte autentice. In rest nu poate fi blocata.
Asa cum v-a spus si ELLABV, cartea funciara nu poate fi blocata decat in baza unei cereri de eliberare a unui extras de carte funciara pentru autentificare.
Asa cum se subînţelege si din denumirea extrasului, acesta se elibereaza in vedere incheierii de acte notariale care au ca obiect bunul imobil inscris in cartea funciara. Bineinteles, puteti solicita unui notar sa va intocmeasca o astfel de cerere, dar va trebui sa-i puneti la dispozitie actele de proprietate si sa-i spuneti si ce fel de act doriti sa incheiati..., ceea ce nu prea se va intampla in cazul dvs. (nu doriti decat blocarea cartii funciare, in final) :O. Si oricum, blocarea nu se face decat pe o perioada de 5 zile si nu puteti sa staruiti la infinit in depunerea de cereri pentru eliberare de extras de carte funciara pentru autentificare!!!
Asadar, dupa cum vedeti, nu aveti ce face... (iar daca raspunsul nostru nu va satisface..., imi pare rau ca nu suntem destul de "genii" in acest subiect!!! #-o)
victoria armina a scris:

doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau autoritati...
va rog am nevoie de o minte sclipitoare ''un geniu '' in acest subiect!X-(X-(



Presupun ca v-ati gandit la o ipoteza pe care vreti sa o evitati.
Care este aceea?

avocat Claudiu Lascoschi
Si pe mine ma intereseaza acest subiect. Daca de ex. cineva rau intentionat doreste sa blocheze o tranzactie imobiliara prin inscrierea unui litigiu in CF, cum se poate evita aceasta situatie? Se poate face o contestatie la inscrierea litigiului? Daca se cere extras de CF pt. autentificare, aceasta blocheaza cererea de inscriere de litigiu?

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Carte funciara blocata robertnnn robertnnn Buna ziua, Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta. Sunt in porcesul de cumparare al unui apartament. Problema este ca proprietarul ma cam plimba cu ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara solicitata de notar Artigas Artigas Va salut, Va rog sa-mi spuneti daca pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni in legatura cu posibila destinatie a documentelor incredintate notarului in ... (vezi toată discuția)