avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Problema fondul de garantare prima casa IV
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Problema fondul de garantare prima casa IV

Buna seara,

Va contactez in legatura cu o problema pe care am intampinat-o la fondul de garantare. Incerc sa obtin un credit prin prima casa de la BRD. Dosarul a fost aprobat de catre cei de la BRD. Cand s-au obtinut toate aprobarile de la BRD, mi-au spus ca este necesar ca sa aduca proprietarul un nou extras de carte funciara, dar proprietarul din greseala, sau din greseala notarului au scos extras de carte funciara pentru autentificare in loc de pentru informare, iar cei de la fond au dat dosarul inapoi la BRD pentru ca ei doresc extras de carte funciara pentru informare. Am inteles ca amandoua ar fi bune si nu ar avea de ce sa nu-l accepte pe cel de autentificare, ba mai mult cel pentru autentificare este mai sigur, deoarece se blocheaza cartea funciara. Antecontractul mai are un pic si expira. Mi se pare absurd ca sa ateptam 10 zile lucratoare pentru deblocarea cartii funciare, atata timp cat cei de la fond pot lucra dosarul pe baza extrasului de carte funciara pentru autentificare. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 16:53, 19 Martie 2013
Puteti obtine si acum extras CF pentru informare, va aparea cu mentiunea "carte funciara blocata", in rest, este un banal extras de informare.
Daca imobilul nu se afla in sectoarele 1-6 din Bucuresti, puteti cere notarului sa faca cerere de deblocare a CF, restituind extrasul CF. E posibil sa solutioneze OCPI cererea favorabil si sa deblocheze cartea funciara (posibilitatea e destul de mica, depinde de la OCPI la OCPI).
Multumesc pentru raspuns. Se pare ca notarul a reusit sa scoata un extras de carte funciara de informare si intradevar apare ca este blocata cartea funciara pentru notarul respectiv. Nu inteleg cum cei de la BRD l-au acceptat pe cel de autentificare, stiind ce vor cei de la fond, ca doar eu nu sunt primul client cu dosar prima casa.....Chiar nu recomand nimanui sa mearga sa faca vreun credit sau macar sa-si deschida un cont curent la BRD, pentru ca asa lipsa de profesionalism nu am intalnit in viata mea.......
Sa stiti ca nu e chiar asa de neconceput, in trecut cei de la Fond acceptau si de autentificare (desigur, o copie a acestuia, ca originalul extrasului de autentificare mereu ramane la notarul public). E o situatie destul de frecventa. De multe ori nici clientul/ banca nu stiu ce solicita, zic doar "extras" si notarul sau secretarul care face cererea de extras poate face de informare sau de autentificare. Nu va faceti griji, bine ca nu v-au gresit ceva la conditiile de acordare a creditului sau la suma acordata in sine...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere cf Salatioan Salatioan Buna ziua, Am avut un credit imobiliar pe care l-am rambursat urmează radierea,in câteva zile.Vreau sa știu va rog cum obțin CF-ul deoarece doresc sa ... (vezi toată discuția)
Ramane cartea funciara blocata daca clientului nu i se aproba creditul ipotecar ? imeime imeime Vanzare locuinta Client cu credit ipotecar Precontract notarial cu avans Ce se intampla cu Caretea Funciara daca clietului nu i se aproba creditul de ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)