avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obținere CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obținere CF

Buna ziua,
Am avut un credit imobiliar pe care l-am rambursat urmează radierea,in câteva zile.Vreau sa știu va rog cum obțin CF-ul deoarece doresc sa vând imobilul,trebuie sa îl solicite notarul?Si in cât timp după radiere este gata CF - ul ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:37, 8 Septembrie 2018
"CF" inseamna carte funciara. Imobilul dvs deja are carte funciara.
In urma emiterii declaratiei de radiere, aceasta se trimite la OCPI impreuna cu o taxa de 60 de lei iar in termen de 3 zile lucratoare, OCPI emite o incheire prin care se radiaza sarcina care greveaza imobilul. In urma radierii se emite un extras de carte funciara pentru informare care atesta faptul ca sarcina s-a radiat.
Pentru a putea autentifica contractul de vanzare, notarul public obtine un extras de carte funciara pentru autentificare. Termenul normal pentru eliberare este de 3 zile de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare somatii carte funciara vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Am urmatoarea speta: cumparator de buna credinta, am dobandit imobil dupa ce am achitat catre banca creditul pe care il contractase vanzatorul si pe ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata, radiere somatie din cf Neaguirina12 Neaguirina12 Daca ai notat in cartea funciara o somatie de plata si tu faci un angajament de plata cu BEJ aceasta se radiaza imediat? (vezi toată discuția)
Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)