Atacarea notarii somatiei inscrise in cf putea fi facuta doar in termen de 15 zile de la data comunicarii Incheierii de carte funciara prin care s-a notat somatia.
am inteles, dar daca ulterior notificari se doreste achitarea creantei esalonat , in urma unei intelegeri se poate radia din cartea funciara?sau numai la dupa achitarea integrala ?si cat dureaza acest lucru?
Somatia va fi radiata numai dupa ce plata va fi achitata integral. Semnarea unui angajament de plata cu BEJ nu presupune radierea somatiei din CF. Somaţia execuţională se notează la cererea executorului, însoţită de un exemplar al acestei somaţii, , iar dreptul de a cere radierea acesteia se recunoaşte aceluiaşi executor numai la plata integrala a datoriei.
De asemenea as mai avea o intrebare.
Am incheiat o promisiune de vanzare imobil cu achitarea unui avans si notarea pe cartea funciara.Vanzatorii au ascuns sau nu stiu ca au 3 somatii de plata inscrise pe cartea funciara.
in promisiune au declarat ca imobilul este grevat de sarcini si de asemenea am stabilit conditiile de vanzare in favoarea mea, cu exceptia rasgandirii mele(cumparator).
as dori sa stiu daca voi actiona in instanta acest act exista vreo posibilitate sa pierd avansul.
le-am comunicat ca singura solutie sa se stearga somatiile este achitarea integrala si acestea au spus ca avocatul i-a sfatuit sa mearga sa faca un angajament de plata cu poprire ulteriora pe o perioada de...; se poate sa se radieze de pe cf si sa obtin un extras liber de sarcini?si daca da cat dureaza?