avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajament de plata, radiere somatie din CF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajament de plata, radiere somatie din CF

Daca ai notat in cartea funciara o somatie de plata si tu faci un angajament de plata cu BEJ aceasta se radiaza imediat?
Cel mai recent răspuns: Neaguirina12 , utilizator 17:28, 30 Octombrie 2014
Atacarea notarii somatiei inscrise in cf putea fi facuta doar in termen de 15 zile de la data comunicarii Incheierii de carte funciara prin care s-a notat somatia.
am inteles, dar daca ulterior notificari se doreste achitarea creantei esalonat , in urma unei intelegeri se poate radia din cartea funciara?sau numai la dupa achitarea integrala ?si cat dureaza acest lucru?
L achitarea integrala
Somatia va fi radiata numai dupa ce plata va fi achitata integral. Semnarea unui angajament de plata cu BEJ nu presupune radierea somatiei din CF. Somaţia execuţională se notează la cererea executorului, însoţită de un exemplar al acestei somaţii, , iar dreptul de a cere radierea acesteia se recunoaşte aceluiaşi executor numai la plata integrala a datoriei.
De asemenea as mai avea o intrebare.
Am incheiat o promisiune de vanzare imobil cu achitarea unui avans si notarea pe cartea funciara.Vanzatorii au ascuns sau nu stiu ca au 3 somatii de plata inscrise pe cartea funciara.
in promisiune au declarat ca imobilul este grevat de sarcini si de asemenea am stabilit conditiile de vanzare in favoarea mea, cu exceptia rasgandirii mele(cumparator).
as dori sa stiu daca voi actiona in instanta acest act exista vreo posibilitate sa pierd avansul.
le-am comunicat ca singura solutie sa se stearga somatiile este achitarea integrala si acestea au spus ca avocatul i-a sfatuit sa mearga sa faca un angajament de plata cu poprire ulteriora pe o perioada de...; se poate sa se radieze de pe cf si sa obtin un extras liber de sarcini?si daca da cat dureaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in constructie pe teren ipotecat de constructor A_ANA_A A_ANA_A Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de cumpararea unui apartament, in complex de blocuri noi etc., pentru care am semnat ieri contract de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua doresc sa cumpăr un apartament proprietara m-a informat ... SimoNae09 SimoNae09 Bună ziua Doresc sa cumpăr un apartament Proprietara m-a informat ca are fata ei un credit, și apartamentul este pus ca girant (apartamentul e al mamei, ... (vezi toată discuția)