avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNA ZIUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNA ZIUA

Buna ziua ! Am nevoie urgenta de un sfat. mama mea vrea sa cumpere o casa prin credit ipotecar. pe numele ei dar pt mine
si cum a-si putea sa fiu trecut in actul de proprietate fara sa fie atacata de catre sora mea .am uitat sa mentionez ca mai am o sora.se poate face actul de vanzare cumparare pe numele meu chiar daca creditul la banca e pe numele mamei? va multumesc anticipat pt raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 4 Mai 2010
Poate sa v-o vanda dumneavoastra dupa ce termina de achitat creditul.
indiferent daca se trece ea sau va treceti dvs pe act daca se obliga la plata mama dvs, lucrurile se complica.
in rom. nu exista o lege care sa va apere de sora.
dupa decesul mamaei dvs, ea va fi alaturi de dvs, mostenitor rezervatar si poate desfiinta orice act sau in acest caz se poate ridica cu pretentii.

av.m.vasilescu
mama dvs.poate sa incheie cu dvs.un contract de vanzare/cumparare cu clauza de intretinere,acest contract nu va putea fi atatcat de sora .
Se va incheia actul de vanzare putand fi cumparatorul, mama fiind acea care poate face plata ratelor! Asa ceva se poate stipula in acel contract de creditare!
Daca ma trec pe actul de creditare ca si cumparator iar mama ca platitor ,astfel casa va fi a mea si nu a mamei mele ,nu-iasa?

Alte discuții în legătură

As vrea sa pun pe nume apartamentul mamei!! Troll76 Troll76 Buna ziua!! As vrea sa pun pe nume apartamentul mamaei..dar ma tem ca fratele ma va ataca dupa moarte ei!! Mentionez ca el nu mai locueste in apartament ... (vezi toată discuția)
Mostenirea cicea cicea As vrea sa stiu care este forma juridica ce nu poate fi atatcata in instanta in legatura cu mostenirea unei case de la un bunic avand in vedere ca mai sunt si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine! Elena6 Elena6 Buna ziua! Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: Mama mea doreste sa imi treaca apartamentul (2 camere,1 baie, 1 bucatarie si balcon ... (vezi toată discuția)