avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

As vrea sa stiu care este forma juridica ce nu poate fi atatcata in instanta in legatura cu mostenirea unei case de la un bunic avand in vedere ca mai sunt si alti urmasi.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:13, 23 Februarie 2011
un contract de intretinere intre dvs si bunic daca e unic proprietar
Un contract de vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere.
Bunicul are 2 fete (mama si o sora) precizez ca sora nu are nicio pretentie si are titlu de proprietate pe terenul pe care este construita casa. Prin contrat de vanzare-cumparare direct cu mine (nepot) incheiat, mai poate fi atacat in instanta?
sa va faca contract de vanzare-cumparare dvs. este cel mai putin riscant.
contract de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare cumparare alinaminea alinaminea bunica sotului doreste sa ne dea pamantul ei cu suprafata de 400 mp cu conditia sa stea si ea intr-o camera dupa ce vom construi noua casa.....va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem ... marele torino marele torino Bună ziua. Eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem singurii moștenitori după mama noastră. Mama noastră este singură mostenitoare ( eu și sora ... (vezi toată discuția)