avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine!

Buna ziua!

Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema:
Mama mea doreste sa imi treaca apartamentul (2 camere,1 baie, 1 bucatarie si balcon inchis) pe numele meu prin vanzare cumparare cu clauza de intretine, problema aparea aici pentru ca ea urmeaza sa se recasatoreasca, iar eu doresc sa aflu daca exista posibilitatea de al trece pe viitorul sot in clauza de intretinere, mai pe scurt daca voi fi obligata de sa am grija si de acel domn dupa casatoria ei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena6 , utilizator 10:07, 7 Noiembrie 2011
daca actele sunt facute anterior casatoriei mamaei dv. cu acel domn, atunci nu veti avea grija .....
cum actul se incheie intre proprietar (mama) si cumparator (fata acesteia) relatiile ce se vor stabili ca urmare a incheierii unui contr de v-c grevat de uzufructul viager se vor consemna in mod expres in contract (ex; sa ii cumparati medicamente, sa ii platiti intretinerea, sa ii aduceti hrana...etc..) atentie !!! daca mama doreste sa il treaca si pe acest domn in contract...situatia se schimba!
Va multumesc pt raspuns d-le Barbulescu!

Revin cu o alta intrebare la situatia mai sus mentionata cum ar fi mai bine pentru mine sa imi treaca mama apartamentul cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine sau donatie (mentionez ca tatal meu a decedat iar mama este la acest moment unicul proprietar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Recomandare act de mostenire m_moto_g m_moto_g Buna ziua, Mama mea are grija de cativa ani de un barbat bolnav, divortat, care intentioneaza sa-i cedeze apartamentul. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)