avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recomandare act de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recomandare act de mostenire

Buna ziua,

Mama mea are grija de cativa ani de un barbat bolnav, divortat, care intentioneaza sa-i cedeze apartamentul. Mentionez ca apartamentul este dobandit dupa divort. Proprietarul are o fiica stabilita in alta localitate care nu l-a vizitat de aproximativ 10 ani si un frate plecat in strainatate, cu care nu pastreaza legatura. Am dori sa stim care ar fi cel mai solid act in acest caz, deoarece nu vrem sa avem probleme cu rudele acestuia ulterior. Din cate am inteles, vanzare-cumparare ar fi cea mai buna solutie. Am dori sa stim ce clauze ar trebui specificate in contract, ce fel de contract de vanzare-cumparare ar fi cel mai indicat in aceasta situatie, daca ar fi recomandat, de exemplu, contract de vanzare-cumparare cu intretinere sau alt tip de contract?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:35, 9 August 2015
contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager ca domnul in cauza sa aiba garantia ca nu va fi aruncat in strada dupa semnarea actelor. Orice alte clauze va pot cauza probleme in viitor.
Daca alegeti sa treceti si o clauza de intretinere ( de ex va obligati sa ii procurati pe cheltuiala dvs hrana zilnica si medicatia necesara daca are nevoie de ea) e cu dus si intors intr-un eventual litigiu pe care il intrevad pt ca mostenitorii de drept ai dansului presupun ca asteapta cu maineile in san pur si simplu trecererea in nefinta a persoanei in cauza pentru ca apoi sa isi scoata ochii intre ei.
Eu una asa as proceda , fara ca moral sa nu imi indeplinesc obligatia de intretinere netrecuta in acte.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu drept de uzufruct viager dooryn dooryn Buna ziua .Eu si sotia mea am dori sa incheiem un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager cu parintii mei ,eu mai am 4 frati si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu uzufruct viager cristina09_aaa cristina09_aaa se poate vinde un apartament cu uzufruct viager? in ce conditii? (vezi toată discuția)
Preluare intretinere persoana in varsta tunet tunet Buna ziua! solicit lamuriri cu privire la luarea in intretinere a unei persoane in varsta, la solicitarea acestuia. Persoana este divortata de 30 de ani, are ... (vezi toată discuția)