avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu drept de uzufruct viager

Buna ziua .Eu si sotia mea am dori sa incheiem un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager cu parintii mei ,eu mai am 4 frati si as dori sa stiu daca vor ataca contractul ce s-ar putea intampla?
Cel mai recent răspuns: dooryn , utilizator 23:44, 9 Februarie 2011
contractul de intretinere este distinc de contractul de renta viagera. clauza de "uzufruct viager"se introduce de regula intr-un contract de v/c
nu este vorba de nici o renta viagera si totusi ce se poate intampla daca fratii ataca contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager?
intrebarea dvs este cam vaga ... depinde de motivul pe care il invoca fratii dvs. atunci cand "ataca" contractul de intretinere
reformulez si va intreb in cazul unui contract de intretinere cu drept de uzufruct ,fratii mei mai au drept la parte din casa?
va spuneam sa va decideti;ori este contract de intretinere,ori este de renta viagera.
in fc de natura contractului, va pot clarifica problema ridicata de dvs

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ContSters230365 ContSters230365 Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)