avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am stabilit suma de comun acord, totul a fost in regula. Stiu ca se poate ataca acest contract de vanzare-cumparare, dar din moment ce am semnat si am fost de acord ar fi posibil sa aiba cel care il ataca (adica unul dintre parintii mei) sanse de castig? ce ar putea sa faca?

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 02:00, 24 Noiembrie 2011
Persoanele care ar putea solicita anularea acestui contract sunt fratii dvs. ( daca aveti) si care ar putea invoca donatia deghizata .
Daca in acel contract-de vanzare cumparare s-a prevazut dreptul de uzufruct al vanzatorilor(parintii) si o clauza de intretinere care, ulterior va fi incalcata de cumparatori(noii proprietari), uzufructuarii vor avea la dispozitie dreptul de a cere in instanta rezolutiunea acelui act. In alta ordine de idei, fratii nu au cum sa atace in instanta acel contract!
si daca m-ar ataca unul dintre parintii mei pe ce baza ar putea?si ce sanse de castig ar avea?
Cititi cu atentie contractul.Daca in acesta se mentioneaza vanzarea pur si simplu,iar dumneavoastra ati achitat pretul integral ,actul nu mai poate fi atacat de nimeni.
Daca insa parintii si-au rezervat dreptul de uzufruct,sau intretinere,si nu le respectati aceste drepturi ,pot cere in instanta rezolutiunea contractului si trebuie sa aveti in vedere ca legea sanctioneaza nerespectarea prevederilor inscrise in contract.Asta ca sa lamurim aspectul cu sansele parintilor.
Nu apare nicio clauza sau ceva, e doar contract de vanzare-cumparare.

Alte discuții în legătură

Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei proprietati gheorghebosneag gheorghebosneag Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre mama si ... (vezi toată discuția)