Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am stabilit suma de comun acord, totul a fost in regula. Stiu ca se poate ataca acest contract de vanzare-cumparare, dar din moment ce am semnat si am fost de acord ar fi posibil sa aiba cel care il ataca (adica unul dintre parintii mei) sanse de castig? ce ar putea sa faca?
Daca in acel contract-de vanzare cumparare s-a prevazut dreptul de uzufruct al vanzatorilor(parintii) si o clauza de intretinere care, ulterior va fi incalcata de cumparatori(noii proprietari), uzufructuarii vor avea la dispozitie dreptul de a cere in instanta rezolutiunea acelui act. In alta ordine de idei, fratii nu au cum sa atace in instanta acel contract!
Cititi cu atentie contractul.Daca in acesta se mentioneaza vanzarea pur si simplu,iar dumneavoastra ati achitat pretul integral ,actul nu mai poate fi atacat de nimeni.
Daca insa parintii si-au rezervat dreptul de uzufruct,sau intretinere,si nu le respectati aceste drepturi ,pot cere in instanta rezolutiunea contractului si trebuie sa aveti in vedere ca legea sanctioneaza nerespectarea prevederilor inscrise in contract.Asta ca sa lamurim aspectul cu sansele parintilor.