avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unei proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unei proprietati

Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre
mama si unul din copii (cu clauza de intretinere viagera ,sau nu) poate fi atacat in instanta de catre ceilalti copii?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:02, 12 Ianuarie 2014
Da, in principiu. Fratii ar trebui sa demonstreze ca nu ati prestat intretinerea la care v-ati angajat fata de parinti! Asadar, face-ti-va si pastrati probe cu referire la prestarea intretinerii!
Cel mai sigur este un contract de vanzare-cumparare fara niciun fel de clauza!
Orice actveste atacabil. Ca sa rduceti sansele trebuie sa oglindeasca raportul juridic real. Daca faceti vanzare trebuie dat pret, de esenta vanzarii este pretul, alt fel este o donatie iar daca este vanzare cu clauza de uzufruct, abitatie, intretinere facuta in favoarea dvs si ceilalti copii nu consimt la acest act se prezuma a fi tot donatie, iar donatiile sunt supuse raportului si reductiunii pt cota de rezerva succesorala ce li se incalca celorlalti mostenitori rezervatari.
Daca prestati intretinere incheiati un contract de intretinere pastrati dovezile intretinerii si este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)