avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajarea unui asistent personal / Legea nr. 448/2006
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajarea unui asistent personal / Legea nr. 448/2006

sunt mama unei fetite in varsta de 4 ani cu certificat de handicap gradul grav cu drept la asistent personal . in prezent eu ma aflu in concediu pt cresterea copilului cu handicap de la 3 la 7 ani . doresc angajarea unei alte persoane ( apropiata familiei) ca asistent personal .
legea imi permite acest lucru ? adica eu sa raman in concediu de la 3 la 7 ani si in acelasi timp altcineva sa fie angajat ca si asistent personal
va multumesc
Conform dispozitii L nr 448/2006 ,nu puteti beneficia concomitent si de facilitatea concediu crestere copil si angajare alt asistent personal
va rog spuneti-mi ce nr are dispozitia despre care vorbiti ?
6. asistent personal al persoanei cu handicap grav - persoana care supravegheaza, acorda asistenta si ingrijire copilului sau adultului cu handicap grav, pe baza planului de recuperare pentru copilul cu handicap, respectiv a planului individual de servicii al persoanei adulte cu handicap;
Art. 12. - (1) Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, dupa caz, de urmatoarele drepturi:

Dupa parerea mea din aceste texte reiese clar ca o singura persoana poate beneficia de drepturi pentru ingrijirea unui copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Intretinere bolnav mihai.nicos mihai.nicos Buna Ziua! In cazul in care membrul unei familii (respectiv tatal) este diagnosticat cu cancer si acesta nu are posibilitatea de a se intretine exista ... (vezi toată discuția)