avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei facturi de prestari servici! Va rog ajutati-ma

In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita contravaloarea facturii. Iar azi am primit o chemare in judecata de la hotelul respectiv. Plata care nu am facuto este in valoare de 1600 de ron. Intrebarea mea este ce pot face acum? daca le achit suma pana in data de 31 mai, cand este trecut termenul pentru a ma prezenta la judecata este in regula? Ce se poate intampla? Va rog ajutati-ma.
formulati intimpinare si solicitati un termen pentru plata facturii.
e bine ai putea scapa de alte cheltuieli de judecata.

ART. 275 cod procedura civila
Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara numai daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecatart
Va rog un exemplu de intampinare, am nevoie sa angajez un avocat sa o faca? sau o pot face si eu? unde o depun? la judecatoria care ma citat sau la cea de care apartin eu? o pot trimite prin posta?
intampinarea este raspunsul paratului la pretentiile reclamantului, se depune cu 5 zile inainte de termenul de judecata si o puteti formula si singur dupa care o depuneti la registratura instantei care judeca procesul
daca nu va descurcati atunci tb sa apelati la un avocat dar numai pt redactare intampinare, un model nu va ajuta pentru ca fiecare caz are particularitatile lui, in general prin intampinare se da raspuns la cererea principala si la pretentiile reclamantului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata cheltuielilor de judecata amira144 amira144 Sunt intretinator intr-un contract de intretinere si intretinutul sa hotarat sa rezilieze contractul actionand in instanta, cerandu-mi si plata cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Intampinare andreea_ion andreea_ion firma la care lucrez a primit o citatie din partea unei societati careia nu ia platit o taxa de instalare,pt ca nu au fost incasari si nu au avut bani.Termenul ... (vezi toată discuția)
Acordarea cheltuielilor de judecata in civil praporgescu praporgescu Restantierul la plata intrtinerii actionat in instanta, este de drept in intarziere de la data notificarii facuta prin scrisoare recomandata cu confirrmare de ... (vezi toată discuția)