avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intampinare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intampinare

firma la care lucrez a primit o citatie din partea unei societati careia nu ia platit o taxa de instalare,pt ca nu au fost incasari si nu au avut bani.Termenul pt depunerea intampinarii este cu 5 zile inainte de proces.Problema este ca firma nu are bani sa angajeze un avocat,si prin urmare o sa faca singura intampinarea,doar ca as vrea sa stiu dc intampinarea poate fi depus inainte de termen cu 1 zi??inca se lucreaza la intampinare :( . Firma poate fi reprezentata la proces de administrator sau tb neaparat un avocat?
Cel mai recent răspuns: andreea_ion , utilizator 13:26, 4 Mai 2011
Firma are asoiat unic?In mod normal administratorul poate fi reprezentantul firmei asta in cazul in care firma nu are angajat un jurist si nu. nu puteti depune intimpinarea decit cu 5 zile inainte de proces.
Regula este ca intampinarea se depune cu 5 zile inaintea termenului de judecata, sub sanctiunea ca apararile/devezile invocate sa nu mai poata fi folosite in timpul judecatii.
Totodata, art 118 alin 3 CPC prevede ca daca paratul nu este asistat/reprezentat de avocat, la prima zi de infatisare(prima zi in care partile legal citate pot pune concluzii) judecatorul ii pune in vedere sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele de aparare. Deasemenea, s-ar putea face o cerere de angajare aparator.
Nu este obligatoriu sa fiti asistat de avocat, prezenta administratorului fiind suficienta, insa pregatirea profesionala a unui avocat ar putea duce la o aparare mai buna.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Alexandru Focia, Avocat
si daca nu o depun cu 5 zile inainte ce se intampla?nu o mai pot depune deloc?
daca nu se depune intampinarea din partea paratului....procesul e ca si pierdut?sau poate continua si paratul poate sa aduca dovezi impotriva reclamantului?adica fara depunerea intampinarii ,paratul nu se mai poate apara?
Cred ca am fost destul de explicit.
Daca administratorul societatii se prezinta la prima zi de infatisare in instanta, poate sustine oral, sau poate depune atunci o lista cu dovezile/exceptiile invocate.
Prin intampinare trebuie sa combateti pretentiile reclamantului. Daca aveti alte pretentii impotriva acestuia, atunci acestea vor avea caracterul unei cereri reconventionale.

Alte discuții în legătură

In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)
Intampinare Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce inseamna intampinare si cum se formuleaza.In aprilie am dat in judecata pe tatal fiului meu pentru majorare pensie ... (vezi toată discuția)