Plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Veniturile din chirii nu intra in categoria veniturilor profesioanle care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei, astfel incat parerea mea este ca astfel de venituri se pot realizate pe perioada CIC.
Veniturile din arenda intra in calculul acestei indemnizatii si, prin urmare, consider ca nu se pot obtine astfel de venituri pe perioada CIC:
Multumesc pt raspuns, dar as avea o nelamurire....
Venitul din arenda nu e similar unui venit din inchiriere (practic inchiriez un teren unei alte persoane)? Nu cred ca este asimilat veniturilor agricole care se iau in calculul indemnizatiei.
Cf. codului fiscal, art.71: Veniturile din activitati agricole sunt venituri din urmatoarele activitati:
a) cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat;
b) cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor;
c) exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea.
d) valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda,catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, incepand cu data de 1 ianuarie 2008.
Arenda e o forma de inchiriere a terenurilor agricole...
"Prin arendare se intelege contractul incheiat intre proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal de bunuri agricole si arendas, cu privire la exploatarea bunurilor agricole, pe o durata determinata si la un pret stabilit de parti" (din legea arendarii)
Daca inchiriati teren agricol se cheama... arenda. Nu dv cultivati si / sau exploatati / valorificati produse, ci arendasul... iar acesta va da bani "de chirie pt teren" = arendare.
Impozit pe venit
lordxl
sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda ... (vezi toată discuția)