avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HARTUIREA -DELICT SAU NU ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HARTUIREA -DELICT SAU NU ?

este hartuirea (sub orice forma) o fapta de natura penala sau nu ?
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 08:58, 15 Martie 2007
Codul penal incrimineaza numai hartuirea sexuala.*
Celelalte tipuri de hartuire sexuala, in masua in care pot fi probate, pot constitui fapte extracontractuale, sa zicem delicte, dar asta este in materia contractelor. Dar sa continui, daca in cazul asta exista un prejudiciu, hartuirea se poate retine, dar cu exceptia celei sexuale, care este si asa gresit inteleasa.

*Art. 203 – Hartuirea sexuala
Hartuirea unei persoane prin amenintare sau constrângere, în scopul de a obtine satisfactii de natura sexuala, de catre o persoana care abuzeaza de autoritatea sau influenta pe care i-o confera functia îndeplinita la locul de munca se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire fara tenta sexuala anonim anonim Se pedepseste cumva hartuirea, nu neaparat in scop sexual? De pilda, cineva (fara nici un interes sexual, poate fi de acelasi sex cu mine, sau membru de ... (vezi toată discuția)
Hartuire se... karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am observat existenta unor mesaje de raspuns in topicul HARTUIRE SEXUALA\"insa din cauza setarilor si interdictiilor de acces la site-uri ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)