avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire fara tenta sexuala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire fara tenta sexuala

Se pedepseste cumva hartuirea, nu neaparat in scop sexual?

De pilda, cineva (fara nici un interes sexual, poate fi de acelasi sex cu mine, sau membru de familie) se tine dupa mine tot timpul, nu pot scapa de el/ea, ma spioneaza, ma cauta peste tot. Ori de cate ori ma vede ma observa, se intereseaza de mine, desi eu nu vreau asta si incerc sa il/o evit. I-am spus de nenumarate ori sa inceteze, insa nu intelege sau nu vrea. Este extrem de deranjant pentru mine

Ce pot face? (Intra cumva la incalcarea dreptului la viata privata?)
Cel mai recent răspuns: ContSters4978 , utilizator 00:00, 21 Septembrie 2004
art.203 indice 1,cod penal spune ca Hartuirea unei persoane prin amenintare sau constrangere, in scopul de a obtine satisfactii de natura sexuala, de catre o persoana care abuzeaza de autoritatea sau influenta pe care i-o confera functia indeplinita la locul de munca se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Tragi singura concluziile. [addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea -delict sau nu ? seche seche este hartuirea (sub orice forma) o fapta de natura penala sau nu ? (vezi toată discuția)
Hartuire se... karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am observat existenta unor mesaje de raspuns in topicul HARTUIRE SEXUALA\"insa din cauza setarilor si interdictiilor de acces la site-uri ... (vezi toată discuția)
Ce incadrare gasiti? razvancosti21 razvancosti21 Buna ziua! Vreau sa va cer si eu ajutorul intro problema destul de dificila. M-ar interesa daca exista vre-o lege speciala sau ceva in sesnul unei hartuiri ... (vezi toată discuția)