avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ucidere din culpa

acum o luna sotul a avut un accident in urma caruia a decedat o persoana. Problema este ca in afara de faptul ca i-a taiat calea nu isi mai aminteste nimic. martorii existenti (2) au declaratii contradictorii: unul spune ca femeia circula regulamentar, altul ca circula pe macadam. In urma expertizei tehnice expertul Parchetului a ajuns la concluzia ca sotul meu a virat dreapta din cauza vitezei de 140/h, expertul parte a ajuns la concluzia ca a fost culpa comuna si viteza a fost de 72/h. sotul meu este in arest preventiv si s-a dat trimeterea in judecata. Alcoolemia a fost de 0.53 in aerul expirat.
Luarea masurii arestarii preventive in aceasta situatie cel putin pentru mine pare bizara, dar poate reveniti cu detalii.Sotul dvs. se afla la o prima incalcare a legii penale?
In ceea ce priveste acea pierdere de memorie este una singulara sau au mai existat si antecedente?
Reveniti cu detalii!
Mesaj reeditat
@ corinaruons

Data post: Marti, 4 Mai 2010, 20:04
Forum Drept penal - probleme serioase cu dreptul


din cauza starii pe care o am, am uitat de fapt ce vroiam sa aflu: in ce consta impacarea cu familia victimei?
Lucrurile stau foarte rau pentru sotul d-voastra.Contestati expertiza si solicitati alta pe motivul contradictorialitatii celor doua expertize. In functie de ce va stabili aceasta va fi si raspunderea sotului.Culpa sa este aproape dovedita conducand sub influenta bauturilor alcoolice.Mai ramane de stabilit viteza.
Impacarea cu familia victimei,acopera sau nu, latura civila m dar nu inlatura raspunderea pentru faptele penale savarsite,
Impacarea cu rudele defunctului constituite parti civile in cadrul procesului penal presupune achitarea prejudiciului material si moral datorat ca urmare a decesului victimei.Intrebarea dvs. este mult prea generala, astfel ca raspunsul meu este doar unul de principiu.

Alte discuții în legătură

Accident trecere pieton uzzi098 uzzi098 pe data de 15.04.2009 am accidentat pe trecerea de pieton o fata in varsta de31 de ani.ma deplasam pe banda a doua cu 50 km/h limita de viteza in oras la pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa alexlex alexlex Buna ziua As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)