avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... UCIDERE DIN CULPA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

UCIDERE DIN CULPA

Buna ziua

As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana dupa trecerea de pietoni undeva la 20 de metri dupa aceasta.Martorii toti declara ca femeia a fost la o distanta de aproximativ 20 de metri de trecerea de pietoni si ca a traversat neregulamentar de dupa o masina.Mentionez ca accidentul a fost dupa trecerea de pietoni.A avut loc o expertiza care constata ca aveam viteza de aproximativ 50 60 km/h in momentul impactului,limita legala fiind in acel loc de 50(desi eu stiu ca aveam aproximativ 40 dar asta e).Tot in expertiza este mentionat faptul ca victima putea evita accidentul dar eu nu.Cum credeti ca se va solutiona?:((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:50, 3 Aprilie 2011
Este dificil,daca nu imposibil de dat astfel de "pronosticuri" fara a fi consultate de un specialist actele si lucrarile dosarului,continutul raportului de expertiza privind stabilirea dinamicii producerii accidentului.
Importanta in stabilirea unei eventuale culpe este si viteza(valoarea acesteia) despre care afirmati ca a fost stabilita de catre expert peste limita permisa in locul producerii accidentului,ca si toto ansamblul probatoriu administrat in prezent si care ,probabil,va mai fi administrat pana si dupa inaintarea dosarului instantei.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
am facut cerere pentru a mi se elibera dovada de circulatie care mi-a fost respinsa desi inca nu s-a stabilit cu certitudine nimic.
Potrivit art. 52 C. proc. pen., care consacra prezumtia de nevinovatie, orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva.
Ce sa mai inteleg?
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
alexlex, utilizator
Important este ca aceasta depasire de viteza in momentul de fata constituie contraventie.
Despre avertismentul la care va referiti,aceasta prevedere se va discuta in noul cod rutier ,daca va fi admis de Camera si daca va fi promulgat.
In situatia dvs ,depsirea vitezei legale permise poate fi ,pe langa altele ,un factor care sa decida trimiterea dvs in judecata si eventual o condamnare cu suspendare,constatandu-se bineninteles o eventuala culpa comuna cu a victimei,aceasta urmand a se constata pentru ca victima traversa prin loc nepermis.
In rest,sunt situatii despre care -astfel cum am aratat mai sus si din motivele aratate acolo-nu pot fi luate in discutie in acest moment, fara o cunoastere prealabila a dosarului
in expertiza este specificat clar ca nu puteam evita accidentul nici daca aveam viteza legala de 50km/h#-o
VI s-a admis sa circulati in urma cererii formulate(vi s-a eliberat dovada) ?

Este o opinie a expertului care va poate ajuta,dar aceasta nu este de natura de a elimina faptul ca mergeati cu viteza neregulamentara.
Daca discutam pe franturi de probleme sau pe elemente disparate pe care le mai aratati din cand in cand ,nu ajuta la nimic,fara cunoasterea dosarului.
Eu va doresc tot binele si sa fiti scos de sub urmarire sau achitat daca sunteti nevinovat,dar va rog sa credeti ca nu se pot face aprecieri cu putinele date oferite de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima in perioada termenului de incercare Serban0506 Serban0506 Buna ziua...in septembrie 2015 am primit o condamnare de 2 ani si 2 luni cu suspendare pe un termen de incercare de 3 ani, in iunie 2018 am facut un accident ... (vezi toată discuția)
Am accidentat mortal o persoană angajată în traversare prin loc nepermis, pe care nici eu, nici pasagerul din mașină nu am observat-o. la ce pot să mă aștept? colceriumari-bv colceriumari-bv Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 ... (vezi toată discuția)