avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima in perioada termenului de incercare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima in perioada termenului de incercare

Buna ziua...in septembrie 2015 am primit o condamnare de 2 ani si 2 luni cu suspendare pe un termen de incercare de 3 ani, in iunie 2018 am facut un accident rutier in sensul ca am lovit un copil de 12 ani care traversa strada fara se asigure si fara sa fie trecere de pietoni copilul a stat 1luna si 2 sapt in spital vina mea este ca circulam cu o viteza de 70 80 km/h unde limita era de 50km/h ce probleme pot avea tinand cont ca eu ma aflam in perioada termenului de incercare va rog cateva pareri si sfaturi multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:25, 13 August 2018
Art. 96 din Codul penal reglementeaza revocarea suspendarii executarii pedespsei sub supraveghere, la alin. (4) aratandu-se ca, daca pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a savarsit o noua infractiune, descoperita pana la implinirea termenului si pentru care s-a pronuntat o condamnare la pedeapsa inchisorii, chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea si dispune executarea pedepsei.
In conformitate cu alin. (6) al aceluiasi articol, daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, instanta poate mentine sau revoca suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
In cat timp trebuie sa depuna victima plangere de la data evenimentului rutier? Daca reusesc sa ma impac cu victima mai am probleme?
Multumesc!
Pentru accidentul rutier cu victima se intocmeste dosar penal care se cerceteaza de catre parchet/ politie.
Chiar daca va intelegeti cu victima, cercetarea se deruleaza si nu avem de unde sti la ce concluzie sa va ajunge in acest dosar penal si daca dosarul va ajunge sau nu in instanta.
Trebuie determinata valoarea certa a vitezei autoturismului in momentul impactului si in cele premergatoare producerii accidentului. Valoarea mentionata de dvs. are caracter subiectiv.
Trebuie analizata situatia in care daca autoturismul circula cu viteza de 50 km/h impactul cu pietonul se mai producea sau nu.. Daca impactul nu se putea evita nici in cazul in care ati fi circulat cu 50 km/h rezulta clar ca vinovatia producerii accidentului apartine in exclusivitate pietonului.
Cele aratate mai inainte se pot stabili efectuandu-se o expertiza tehnica judiciara auto in dosar. Solicitati efectuarea acestei expertize.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima in perioada termenului de incercare Serban0506 Serban0506 Buna ziua...in septembrie 2015 am primit o condamnare de 2 ani si 2 luni cu suspendare pe un termen de incercare de 3 ani, in iunie 2018 am facut un accident ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa alexlex alexlex Buna ziua As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)