avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am accidentat mortal o persoană angajată în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am accidentat mortal o persoană angajată în traversare prin loc nepermis, pe care nici eu, nici pasagerul din mașină nu am observat-o. La ce pot să mă aștept?

Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 km/h, viteza permisă 50 km/h, alcool 0,00, distanță frănare constatată de poliție 20 m. Era seară, ceață, victima de 82 ani, îmbrăcată în negru, iluminatul public nu mai funcționa de aprox 5 min. Deși eram atent nu am văzut-o, nici pasagerul din mașină nu a observat-o, mi-a apărut ca o nălucă, zgomotul puternic al impactului, parbrizul și luneta sparte m-au făcut să cred că am lovit altceva... dar nu un om. Vă rog sa-mi spuneți la ce să mă aștept, e caz penal, voi fi citat..cănd trebuie să apelez la un avocat?Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:48, 23 Decembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Din pacate viteza peste limita legala nu va ajuta. Vi se va retine culpa comuna cu victima. Cu siguranta se va face dosar penal. Luati-va avocat imediat ce veti fi citat. Nu mergeti fara el la audieri. Succes!
Cu stima.
Mulțumesc pentru răspuns și promptitudine.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpă.
Se va dispune o expertiză privind dinamica producerii accidentului.
Asigurati-va apararea.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma unei sumare analize a informatiilor postate se intrevad unele neconcordante.. Trebuie stabilita situatia reala in momentul producerii accidentului. Se impune in acest sens efectuarea unei expertize tehnice judiciare auto care sa stabileasca viteza reala de circulatie, dinamica producerii accidentului, posibilitatile de evitare etc. Expertiza se efectueaza dupa administrarea celorlalte probe .
Se impune angajarea unui avocat specializat in asemenea cauze.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa alexlex alexlex Buna ziua As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima Stefan Ciprian Stefan Ciprian Buna as dori sa stiu daca se poate face ceva daca o persoana este accidentat mortal de o masina la circa 200 de metri de trecerea de pietoni avand circa 130 ... (vezi toată discuția)