avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima

Buna as dori sa stiu daca se poate face ceva daca o persoana este accidentat mortal de o masina la circa 200 de metri de trecerea de pietoni avand circa 130 km/h? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 19:27, 29 Iulie 2010
Se vor incepe cercetarile si presupun, pe baza unui raport de expertiza, se va stabili daca persoana decedata a fost vinovata sau soferul sau a fost culpa comuna.
Da, in mod cert se face in primul rand ceva: un dosar penal!

In cadrul acestui dosar, se efectueaza cercetarea penala: audieri, eventual confruntari, se solicita intocmirea raportului de expertiza medico- legala si se dispune efectuarea expertizei tehnice- auto. Aveti dreptul la aparator ales( de preferat sa alegeti un avocat specializat pe accidente rutiere), si puteti sa va alegeti un expert- parte( consilier ).

Prin raportul de expertiza tehnica- auto se va lamuri care a fost starea de pericol si cine a creat- o, dinamica producerii accidentului( din punct de vedere tehnic), ce posibilitati de evitare a accidentului au existat si cui au apartinut!

Cat priveste viteza de 130 km/ h, as avea o intrebare: ati condus dv. sau martorii au apreciat ca fiind aceasta viteza?
Pentru ca vor fi o serie de indicii, elemente care vor iesi la iveala pe parcursul cercetarii, vor fi luate in considerare si avariile auto, si leziunile victimei si de- abia in cadrul expertizei se poate stabili/ aprecia cu ce viteza se deplasa auto!
si mai este ceva .
banuiesc ca se intampla in localitate accidentul ceea ce aduce o lumina si mai proasta asupra soferului.
Sunt fiul persoanei decedate, iar la o franare de 40-50metri trebuie sa fi avut viteza mare. Sa intamplat in oras iar la stiri din ce mi sa spus de catre pers. apropiate au spus ca a avut aprozimativ 130/h. Cei de la politie nu trebuiau sa imi spuna ce au constat la fata locui?
Nu degeaba am intrebat de unde cunoasteti ca autovehiculul avea 130 km/h!

Cunosc, din practica, faptul ca atunci cand se produce un accident rutier( sau, in general o fapta sanctionata de lege), apar foarte multe persoane care " isi dau cu presupusul"! Unele dintre acestea sunt si propuse ca martori! Insa, in momentul in care sunt audiate si intrebate pe ce se bazeaza cand afirma ca autovehiculul circula cu viteza de...( in cazul de fata 130 km/h) ajung prin a recunoaste ca nici macar nu au condus vreo masina in viata lor, dar...asa li s- a parut.

Chiar daca va va durea, va spun ca in Bucuresti, tinand cont de densitatea traficului, este foarte greu si rar sa ai posibilitatea de a alerga cu 130 km/h. Dar, poate a fost in alta locatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)
Accident auto - culpă completă dextercioby dextercioby Bună ziua, nu știu dacă această simplă intrebare s-a mai pus, vă cer iertare dacă da. Daca o persoană merge în localitate cu 70km/h într-o ... (vezi toată discuția)