avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto - culpă completă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto - culpă completă

Bună ziua,

nu știu dacă această simplă intrebare s-a mai pus, vă cer iertare dacă da.

Daca o persoană merge în localitate cu 70km/h într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h (fără consum de alcool) și accidentează mortal un pieton ce traversează ilegal strada, persoana de la volan poate fi condamnată pentru omor din culpă ? (practica judiciară pentru pedeapsă = închisoare cu suspendare minimum 3 ani ?)

Dar dacă merge cu 50 km/h ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:17, 10 Mai 2015
OUG 195
Art.72. -
(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

In cazul de fata se considera culpa comuna iar in urma unei expertize tehnice auto judiciare se va stabili proportia vinovatiei fiecarui participant la trafic implicat in accident.

Daca viteza era de 50 km km/h culpa ii apartine in totalitate pietonului.

in cadrul expertizei judiciare printre alte obiective stabilite de organul de cercetare se stabileste si viteza la momentul impactului iar daca se constata ca aceasta era de 51 km/h se ia in considerare culpa comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier sireremia sireremia Buna ziua! In urma cu o saptamana am avut un accident grav si anume : mergeam in oras cu viteza legala 50km/h, la un moment dat m am trezit cu un baiat pe ... (vezi toată discuția)
Fata omorata pe strada traversand neregulamentar danibranescu danibranescu sal...Am un prieten care in timp ce mergea pe strada cu masina a lovit o fata care a trecut prin spatele autobuzului aceasta a murit a doua zi la spital. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vina pietonului guzulavinia guzulavinia Buna ziua!Am avut un accident cu masina: in fata masinii mi-a iesit un copil si si-a fracturat in urma impactului un picior. Mentionez ca in zona nu era ... (vezi toată discuția)