avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fata omorata pe strada traversand neregulamentar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fata omorata pe strada traversand neregulamentar

sal...Am un prieten care in timp ce mergea pe strada cu masina a lovit o fata care a trecut prin spatele autobuzului aceasta a murit a doua zi la spital. mentionez ca nu era trecere de pietoni. Ce pedeapsa poate lua in cazul acesta? Nu consumase nici alcool.
ce se va intampla, cum se va finaliza cazul?????????
multumesc anticipat pentru raspunsuri..
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:12, 8 Martie 2009
sa-si angajeze imediat un avocat si sa se disculpe...nu a fost vina lui ci a fetei asa ca...

Codul rutier prevede "Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru trecera strazii ilegal alexandrinalexa alexandrinalexa Buna! Mi-ar putea spune cineva daca in cazul in care am trecut strada ilegal, si am primit amenda, ar avea vreun sens sa o contest? Trecerea de pietoni era la ... (vezi toată discuția)
Accident auto - culpă completă dextercioby dextercioby Bună ziua, nu știu dacă această simplă intrebare s-a mai pus, vă cer iertare dacă da. Daca o persoană merge în localitate cu 70km/h într-o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pieton accidentat, plata spitalizarii gabita21 gabita21 buna ziua, daca o persoana este victima unui accident rutier-un pieton care circula neregulamentar pe o strada -nu mergea invers sensului de circare a ... (vezi toată discuția)