avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - pieton accidentat, plata spitalizarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - pieton accidentat, plata spitalizarii

buna ziua,
daca o persoana este victima unui accident rutier-un pieton care circula neregulamentar pe o strada -nu mergea invers sensului de circare a autoturismelor ci pe aceeasi banda,a fost acceidentata si a avut nevoie de 20 de zile internare- picior in gips,cine va plati spitalizarea?
mentionez ca persaoana este angajata si plateste cas,dar pe procesul verbal de la poitie incheiat la fata accidentului de politie este declarat vinovat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:18, 3 Octombrie 2013
S-au respectat normele de circulatie rutiera, aplicabile pe acel sector de drum?
Daca au fost respectate, nu veti raspunde penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, incriminata de art. 184 din Codul penal.

Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
eu sunt victima,nu cunosc soferul,am fost luat la spital cu salvarea si nu stiu ce s-a intamplat dupa,nu cunosc soferul,nu avenit la spital
Cheltuielile de spitalizare in cazul accidentelor rutiere sunt achitate de persoana vinovata daca aceasta nu detine o asigurarea RCA obligatorie chiar daca persoana plateste asigurari de sanatate.
Din relatare se intelege ca pietonul a fost gasit vinovat de producerea accidentului astfel ca acesta va fi obligat sa achite cheltuielile de spitalizare.

Art.72. - (1) oug195
(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Elena 91 Elena 91 Buna, am avut accident intr-o intersectie blocata, cu masini pe trecere cerea de pietoni. Am traversat pe rosu printre masini, semaforul schimbandusi culoarea ... (vezi toată discuția)
Fata omorata pe strada traversand neregulamentar danibranescu danibranescu sal...Am un prieten care in timp ce mergea pe strada cu masina a lovit o fata care a trecut prin spatele autobuzului aceasta a murit a doua zi la spital. ... (vezi toată discuția)