avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bunuri comune ale blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bunuri comune ale blocului

buna seara,
in blocul in care stau sa spart teava de apa calda din perete chiar in dreptul meu
eu am facut toate reparatiile necesare iar acuma administratoare zica ca imi baga mie pierderile la apa calda
eu sunt de vina pentru tevile vechi si ruginite din bloc?
cum sa procedez
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:15, 5 Mai 2010
Buna seara .
Daca instalatiile respective au regim de condomoniu al blocului, adica regim comun, cheltuielile cu intretinerea lor se suporta in devalmasie, adica in comun de catre toti locatarii.
si cum aflu daca au regim comun
Daca,in discutie este vorba de conducta generala de alimentare apa calda pe verticala,reprezinta instalatie comuna a carei intretinere si reparatie intra in sarcina asociatiei de proprietari
Administratoarea in calitatea de angajat al asociatiei de proprietari detine obligatia conform HG nr 1588/2007 art 22 (2) Asociatia de proprietari angajaza persoane fizice sau juridice atestate pentru functia de administrator specializate si autorizate pentru realizarea,furnizarea serviciilor necesare administrarii ,intretinerii,investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune
odille a scris:

in blocul in care stau sa spart teava de apa calda din perete chiar in dreptul meu
eu am facut toate reparatiile necesare iar acuma administratoare zica ca imi baga mie pierderile la apa calda
eu sunt de vina pentru tevile vechi si ruginite din bloc?

Nu sunteti dumneavoastra vinovat decat in situatia in care ati intervenit asupra acelor conducte. Reparatia, daca vorbiti de coloana comuna de apa calda, trebuia sa se faca prin asociatie si nu sa o faceti dv.
In momentul cand ati constatat avaria trebuia sa anuntati imediat administratorul sa opreasca apa si asa se limitau pierderile.
Dar vedeti si daca acea conducta este comuna sau este a dumneavoastra. Un criteri aproape general ar fi ca acele conducte care sunt montate pe verticala sunt comune, iar de la teul montat pe aceasta este montata o conducta orizontala care este in sarcina dumneavoastra ca intretinere si reparatie. Sigur ca noi, proprietarii, trebuie sa avem grija de toate instalatiile si sa nu le avariem din greseala indiferent ca sunt pe orizontala sau pe verticala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)