avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit ce sa fac cu o firma fara activitate de 2 ani ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

ce sa fac cu o firma fara activitate de 2 ani ?

Am o firma de constructii din 2005 dar de cca 2 ani nu mai are activitate.Depun regulat declaratiile,balanta,bilant cu activitate zero.
Ce credeti ca e mai bine sa fac cu firma (dizolvare sau suspendare temporara), avand in vedere pe de-o parte faptul ca sunt un litigiu cu o firma pentru niste lucrari executate si poate voi primi banii, si pe de alta parte ca se tot aduna impozitul forfetar neplatit desi activiatea firmei mele nu face parte din lista activitatilor trambitate de Boc si Vladescu ca vor ramane pe forfetar ?
Pot primi sumele aflate in litigiu dupa suspendare ? Dar dupa dizolvare ?
Daca voi castiga in instanta cum pot incasa totusi banii avand in vedere ca eu pt sumele astea am platit TVA, impozit etc ?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 08:43, 5 Mai 2010
In cazul suspendarii firmei,nu aveti activitate cf.Caen,dar firma exista ,ca atare ,nu puteti emite factura,chitanta,dar puteti incasa sume rezultate din litigii,asta se face de regula prin banca,puteti plati datorii.Aceste documente urmand a fi inregistrate in contabilitatea firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Radiere srl asociat unic, fara activitate, fara patrimoniu - situatie financiara de lichidare relini relini Buna ziua! Am o intrebare legata de radierea unui SRL fara patrimoniu si activitate de la infiintare pana in prezent. Am trecut deja de prima etapa si avem ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scap de o firma care are de plata impozitului forfetar? choratiu20@yahoo.com choratiu20@yahoo.com As dori sa stiu cum pot sa scap de o firma care nu a avut niciodata activitate de la infiintare(octombrie 2008) in afara variantei de vanzare a firmei pentru ... (vezi toată discuția)