Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile expertilor(imobiliari sau de la primarie cu masuratorile)? Dar onorariul avocatului?
Depinde de numarul partilor
Taxa de timbru este 3 % din valoare
Onorariul expert/avocat difera ,puteti realiza un "studiu de piata " si concretizati intersul de reprezentare cu persoana care satisface doleantele dvs
Partile nu se inteleg. Avem 50-50 si cealalta parte care a stat in casa pana acum vrea despagubire pentru lucrarile care le-a facut la casa desi eu nu i-am dat acceptul.Plus ca au modificat casa fara ca modificarile sa fie trecute pe planul casei, deci aprobate de primarie, care probabil ar fi intrebat de mine.
Eu cum imi pot exercita dreptul de proprietate?
Trebuie sa chem politia? Executorul judecatoresc? Asta tinand cont ca amiabil cealalta parte nu vrea sa iasa din indiviziune.
In baza documentelor emise de autoritatea responsabila in disciplina in constructii care sa ateste modificari la edificiu,in baza documentelor care atesta dreptul dvs la imobil,promovati actiune in instanta
Nu puteti decat sa cereti iesirea din indiviziune.
Veti primi sulta iar cel ce locuieste in casa va primi imobilul in natura.
Procesul va dura mai mult de 6 luni...
Iesire din indiviziune
reddy
Buna ziua,
voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea:
in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest ... (vezi toată discuția)