avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,

voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea:
in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest teren apartin in continuare mamei mele si bunicii (in calitate de mostenitoare ale bunicului meu). Tranzactia respectiva a fost inscrisa in cartea funciara, dar nu s-a procedat la iesirea din indiziune. Practic noi nu stim care bucata de teren ne apartine.
Mentionez ca aceasta cota parte de 1/2 a fost vanduta de unchiul mamei mele, care era co-proprietar.
Cum putem sa facem dezmembrarea acestui teren?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:23, 20 Martie 2009
Iesirea din indiviziune se poate face printr-un proces de iesire din indiviziune. Se va face o expertiza care va arata variantele dezmembrarii imobilului in 2 loturi egale. Daca dezmembrarea in natura nu este posibila cel care primeste in natura va trebui sa plateasca celorlalti coindivizari o sulta, in cazul de fata egala cu jumatate din valoare imobilului ( nu cred ca este cazul aici).
Va trebui sa solicitati iesirea din indiviziune pentru acest teren, intoruducind in porces si terul detinator, astfel incit la formarea loturilor sa se aiba in vedere si aspectele aratate de v.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca trebuie introdusa actiune in instanta? Pe cale amiabila nu se poate rezolva? Mentionez ca este vorba de un teren de 6000 mp.
Daca toate partile sunt de acord cu partajarea se poate face in fata unui notar. Insa daca una din parti nu este de acord va trebui sa deschideti o actiune de iesire din indiviziune.

av ZAHARIA F.
Parerea mea este sa mergeti direct la instanta.
Este mai avantajos si din punct de vedere financiar.
Evitati si riscurile de a achita bani notarului si apoi sa trebuiasca sa achitati bani si la avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune simmona simmona Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Sper sa ma fac inteleasa si sa nu va pierd prea mult timpul. Impreuna cu fratele meu am mostenit. in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)