avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii prescrise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii prescrise

Buna ziua,
Societatea la care lucrez are datorii la furnizori din2004,2005,2006. cu noul ordin 3055 s-a modificat modalitatea de inregistrare a datoriiloprescrise, respectiv direct pe contul de venituri 758. Eu am urmatoarea problema cum pot sa demonstrez ca am intreprins toate demersurile legale pentru a putea scadea din evidenta aceste datorii?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: georgi24ro , utilizator 10:36, 5 Mai 2010
Pai dvs, in calitate de debitoare, ce demersuri ati intreprins?
Nu sunt contabil sa va pot spune exact in ce cont se inregistreaza, dar va pot spune ca aceste sume in momentul in care le schimbati contul, vor fi considerate venituri, deci vor trebui impozitate
sincer nu am facut nici un demers. am asteptat sa se prescrie. era in interesul meu. nici ei nu mi-au emis vreo somatie sau vreo cerere de recunoastere a datoriiei in acest timp.
se impoziteaza veniturile cu siguranta. pana acum datoriile prescrise aferente altui an fiscal se inregistrau prin rezultatul reportat ceea ce afecta profitul anului respectiv si presupunea declaratii rectificative. acum se pot trece direct pe cheltuiala, respectiv venitul anului curent. in acest context datoriile se prescriu dupa ce s-au intreprins toate demersurile legale. ma interesa la ce se refera aceste demersuri legale. sa le fac o notificare cum ca datoria pe care soc mea o are s-a prescris . este de ajuns?
ps multumesc pt promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizori neplatiti NNorbert NNorbert Buna ziua Cum se contabilizeaza furnizorii neplatiti, de la cei care am facturi mai vechi de trei ani? Multumesc (vezi toată discuția)
Factura neincasata dintr-un contract ce a expirat alexandralazar alexandralazar Am si eu o intrebare.... Am emis o factura pentru prestare de servicii si nu mi-a fost achitata . Intre timp contractul a expirat. Ce trebuie sa fac cu ... (vezi toată discuția)
Solutie de prescriere iuliannistor iuliannistor In anul 2007 s-a emis o hotarare judecatoareasca de recuperare a unui debit in sarcina mai multor persoane, suma care s-a impartit in mod egal tuturor ... (vezi toată discuția)