avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale.Executare silita sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale.Executare silita sau nu?

Buna ziua,
spuneti-mi si mie va rog,ce sa mai inteleg legat de...un credit de nevoi personale,fara giranti,fara ipoteca....angajatul bancii imi spune ca nu pot sa-mi ia nimic prin executare silita vreun bun mobil sau imobil,dar in forum vad raspunsurile la acest fel de intrebari,in care se spune ca banca sau firma de recuperare ,au acest drept...Raspundet-mi ,va rog...sa ma lamuresc si eu.Care este legislatia pe care ar trebui sa o cunosatem?
Va multumesc.
Cel mai important de stiut este faptul ca, orice imprumut se restituie, de buna voie asa cum ar fi normal sau silit, din salariu sau bunuri pana ce banca isi recupereaza imprumutul acordat.. Daca aveti restante este bine sa mergeti la banca pentru a cere o reesalonare si evitarea cesionarii datoriei catre firme de recuperare.
Da,asa este d-le Neagu,nici nu se pune problema.Dar as fi vrut sa stiu,care este legislatia in vigoare,care ne lamureste pe noi,pentru ca in contract nu se specifica la care lege"ne subordonam".
Va multumesc pentru rsapuns.
angajatii bancii spun multe si in general ce e placut urechii imprumutatului, dar aveti un contract cu banca si in el scrie exact ce se intampla, daca nu platiti.
sunt imprumuturi asigurate in caz de neplata din anumite motive, altele nu. tot ce va intereseaza, e scris in contract. discutati cu angajatul, consilierul bancii, daca exista in acel contract ceva ce nu intelegeti.
gi-jane a scris:

angajatii bancii spun multe si in general ce e placut urechii imprumutatului, dar aveti un contract cu banca si in el scrie exact ce se intampla, daca nu platiti.
sunt imprumuturi asigurate in caz de neplata din anumite motive, altele nu. tot ce va intereseaza, e scris in contract. discutati cu angajatul, consilierul bancii, daca exista in acel contract ceva ce nu intelegeti.

Va multumesc frumos.Ideea este ca au fost cativa (angajati ai unor banci),care intamplator imi sunt amici,eu nefiind in cauza,dar asa au spus.
desi aveti credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca ... totusi in contractul de credit undeva este specificat faptul ca garantati achitarea integrala a creditului cu veniturile (adica salariile, ven din chiri sau mosteniri, etc) si bunurile (casa, masina, electrocasnice, etc) prezente si viitoare.

Alte discuții în legătură

Banca Ciupitu Ionel Ciupitu Ionel mau somat ca ma da in instanta ca nam platit bancile eu nu am nici o proprietate pe numele meu ce sar intampla cu mine? (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)