avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme legate de o tranzacție imobiliarã - 1987
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme legate de o tranzacție imobiliarã - 1987

Aș dori un sfat legat de problema legalității sau nelegalității unei tranzacții imobiliare ce a fost inregistrată la Jud. Tg-Cărbunești în anul 1987.Iată datele problemei :
-reclamanții, soț(dar și fiu) și soție, cheamă în judecată pe pârâți, soț și soție(părinți ai fiului), cu scopul ieșirii din indiviziune.
-reclamanții solicită ieșirea din indiviziune cu o contribiție de 90% la construirea imobilului, iar pârâții cu o contribuție de 10%.
-ambele părți solicită un termen pentru prezentarea unui proiect de tranzacție
-conform prevederilor art. 271, c.p.civ. instanța consfințește tranzacția cu următorul conținut:
: ”În vederea stingerii litigiului dintre noi reclamanții....și pârâții....se încheie următoarea tranzacție:noi reclamanții, suntem de acord să dăm 10.500 lei pârâților...... iar casa, având vecinătăți la E-pădurea comunală(?!?!:O), la V .......să rămână(:O:O:O - acesta este un termen juridic?Ce sens are?Adică să rămână spre folosire - de ex. -sau spre inchiriere, sau spre folosință, sau....etc., etc.) - reclamanților, așa cum pârâții sunt de acord.
-această hotărâre este astfel redactată :
”președinte judecător grefier
ss/indesc. ss/indesc. ss/indesc”
-documentul deși are număr de înregistrare, nu are nici o ștampilă, nici pe față nici pe verso
-pârâții nu dețin act de proprietate !!!!!
-nu se pomenește niciunde în cuprinsul acestei tranzacții despre terenul pe care a fost constriută casa(aflat în proprietatea pârâților care dețin și autorizația de construcție)
Iată acum problema propriu-zisă; acest document este folosit acum în cadrul unui alt proces de ieșire din indiviziune dintre fiul (reclamantul) rămas in viață (părinții- pârâți au decedat între timp), și cumnata fratelui reclamantului(decedat și el)+fetele(3 la număr).Fac precizarea că în acest din urmă proces reclamantul este același ca și în primul (cel din 1987).Scopul în care este folosit acest document este acela ca imobilul cu pricina să fie scos din masa partajară.Întrebarea mea este următoarea : există posibilitatea ca să se demonstreze legalitatea sau neligalitatea acestui document în acest proces, astfel incât, dacă este nelegal(ceeace este de presupus), imobilul cu pricina să fie introdus în masa partajară?
Dacă există cineva care dorește să mă ajute (de preferat un profesionist cu experientă) URGENT în această problemă (documentație adecvată, cazuri similare, etc., etc.,) i-aș fi foarte, foarte recunoscător !!!!!Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
marvio, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamant decedat - paratul poate solicita inchiderea dosarului? nedemar nedemar Buna seara! Am un proces civil pentru iesirea din indiviziune a unei mosteniri. Desi interesele partilor au fost mari m-am descurcat fara a angaja un avocat, ... (vezi toată discuția)
Succesiune la succesiune.putem sa ne adresam altei judecatorii? sejc_2010 sejc_2010 Ne-am judecat intr-un dosar la judecatoria Ploiesti, care a avut drept obiect \\"succesiune\\".Pentru terminarea procesului intre noi partile a intervenit o ... (vezi toată discuția)
Este iesire din indiviziune in aceasta hotarare a instantei? danflisc danflisc Am o mare rugaminte. Din cat am reusit sa interpretez hotararea instantei, parat fiind, cred ca inca ma aflu in indiviziune asupra unei suprafete de ... (vezi toată discuția)