avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este iesire din indiviziune in aceasta hotarare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este iesire din indiviziune in aceasta hotarare a instantei?

Am o mare rugaminte. Din cat am reusit sa interpretez hotararea instantei, parat fiind, cred ca inca ma aflu in indiviziune asupra unei suprafete de teren(TARLAUA X, PARCELA Y). Suprafata initiala era de 4100 m. Voi redacta hotararea instantei in privinta acestei cauze. Mentionez ca la baza sentintei a stat o tranzactie care, parerea mea, a fost prost intocmita, la fel si cererea de partaj si iesire din indiv.
HOTARARE
"In temeiul art.127 C.p.c. si art.1704 si urm. C.c. instanta dispune iesirea din indiv. conform tranzactiei pe care o va consfinti si al carui continut va face parte din dispoz. prez.sentinte.
Admite actiunea......
Dispune iesirea din indiv. conf. tranzactiei.....
Reclamantul Ionescu primeste urmat. loturi:
1.parte din lotul reprez. supraf. de 1600m din TARLAUA X, PARCELA Y, in supraf. de 4100 cu vecinatatile urmat: N- Grigore;E-drum;S-Petre;V-drum;
2. in totalitate alte suprafete.
Paratul Popescu primeste urmat. loturi:
1.parte din TARLAUA X, PARCELA Y, reprezentand 2500 m cu urmat. vecinatati: N- Grigore;E-drum;S-Petre;V-drum;"(identice cu cele ale reclamantului)
2. in totalitate alte suprafete
Citind C.p.c art.281 si urmat. am ajuns la concluzia ca tre sa depun o cerere de lamurire a situatiei, in care sa cer instantei sa modifice vecinatatile la Sud ptr. reclamant si la Nord pentru parat, si sa individualizeze dezmembrarile in Lot 1 si Lot 2 (in ideea ca fiecare teren va trebui sa obtina un nr. cadastral diferit) pentru a iesi si pe aceasta suprafata din indiviziune.
V-as ruga sa ma ajutati si sa ma luminati. Nu mai vreau sa apelez la avocat pentru acest lucru. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danflisc , utilizator 20:58, 23 Ianuarie 2009
Depinde de tranzacţia pe care aţi încheiat-o. Dacă instanţa a respectat conţinutul tranzacţiei, iar în cuprinsul tranzacţiei nu aţi procedat la lotizarea acelei parcele de 4100 mp, atunci instanţa nu are nicio vină.

Aţi avut un avocat? Ar trebui să apelaţi în continuare la el, cel puţin pentru clarificarea acestor aspecte. În lipsa actului de tranzacţie, pe forum nu vă poate spune nimeni ce ar trebui să faceţi.

Liviu S.Bordaş

Spuneaţi mai sus că tranzacţia a fost prost întocmită. Dacă puteţi dovedi, cereţi-i banii înapoi avocatului. Ba chiar mai mult. Cereţi-i să suporte cheltuielile viitoarelor demersuri pentru remedierea situaţiei.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
themis, utilizator
themis a scris:

Depinde de tranzacţia pe care aţi încheiat-o. Dacă instanţa a respectat conţinutul tranzacţiei, iar în cuprinsul tranzacţiei nu aţi procedat la lotizarea acelei parcele de 4100 mp, atunci instanţa nu are nicio vină.

Aţi avut un avocat? Ar trebui să apelaţi în continuare la el, cel puţin pentru clarificarea acestor aspecte. În lipsa actului de tranzacţie, pe forum nu vă poate spune nimeni ce ar trebui să faceţi.

Liviu S.Bordaş

Spuneaţi mai sus că tranzacţia a fost prost întocmită. Dacă puteţi dovedi, cereţi-i banii înapoi avocatului. Ba chiar mai mult. Cereţi-i să suporte cheltuielile viitoarelor demersuri pentru remedierea situaţiei.

Extras din sentinta..."dispune iesirea din indiviziune conform tranzactiei pe care instanta o consfinteste si al carui continut face parte din dispozitivul prezentei sentinte"
In rest e continutul fidel al tranzactiei, este ceea ce am scris in mesajul anterior. Vreau sa stiu daca e indiviziune incontinuare.
Se pare că, potrivit înţelegerii părţilor, se păstrează starea de indiviziune asupra parcelei de 4100 mp, celelalte parcele fiind atribuite fiecărui coindivizar în exclusivitate.

Partajul permite şi asemenea soluţii - atribuirea exclusivă a unora dintre bunuri şi păstrarea coproprietăţii asupra altora.

Asta aţi cerut, asta v-a dat instanţa. Nici nu putea altfel.
Sa admitem ca am ramas in coproprietate pe aceasta suprafata din cauza faptului ca in tranzactie nu am cerut individualizarea loturilor nou create si stabilirea noilor vecinatati.
In aceasta situatie fiind, mai exista vreo posibilitate de indreptare si inlaturare a incovenientului creat prin tranzactie sau hotararea ramane consfintita fara posibilitatea de a fi modificata?
Ma pot folosi de art.281 si urmat. din C.p.c.?
Alta solutie in afara unei alte actiuni de iesire din indiviziune si ptr. aceasta suprafata de teren mai exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru iesirea din indiviziune si pasi de urmat Vlad23 Vlad23 Pe un tiltu de proprietate al unui teren sunt inscrise 4 persoane diferite pentru fiecare fiind mentionata suprafata pe care o detine.Intrebarea mea este cum ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren și trebuie sa plătească o sulta de 80 000 lei, bani pe care nu îi are. Ce putem face? Am ... (vezi toată discuția)