avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

În urma decedării părinților mei, la deschiderea masei succesorale, una dintre surori a renunțat la succesiune.
Acum, după mai bine de 10 ani, aceeași soră în urma decedării unuia dintre frați (care nu a fost căsătorit, și prin urmare nu are copii), a depus o plângere unde a declarat că ar fi fost obligată de mine, în schimbul unei sume de bani, să renunțe la succesiune și cere în schimb să moștenească întreaga avere a fratelui decedat, fără a suporta în schimb nici o cheltuială, deși noi suntem în viață 3 frați.
Este posibil așa ceva?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:58, 5 Mai 2010
buna ziua .
nu , nu este posibil . renuntarea este un act irevocabil . daca ar fii vrut sa faca plangere impotriva dvs., aceasta trebuia depusa intr-un anumit termen .

la succesiunea fratelui decedat , in lipsa descendentilor si a unei sotii supravietuitoare, vor avea vocatie succesorala mostenitorii din clasele urmatoare . respectiv, parintii defunctului, fratii si surorile acestuia .
Nu. Sunt doua chestiuni diferite.Una este succesiunea dupa parinti si alta dupa frate.Nu inteleg ce plangere v-a facut si nu stiu ce intelegere ati avut. Daca sora a renuntat la mostenire in ceea ce ii priveste pe parinti , cu privire la succesiunea ce trebuie dezbatuta dupa frate atat dvs. cat si sora aveti aceleasi drepturi.

succes
av. Ileana Schwarz
la mostenirea fratelui vin toti ceilalti in mod egal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in urma decesului fratelui si sotiei acestuia,fara copii larat larat Fratele meu si sotia acestuia au decedat impreuna intr-un accident.Nu au avut copii. Cum se vor imparti veniturile rezultate din vinderea unui imobil ce le-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)